TvObzor
ALINA BOZ

Umjesto suza uvijek biram borbu, baš kao i Azra
Objavljeno 17. siječnja, 2020.
Zaista sam se zaljubila u lik Azre, vrlo je snažna, proživljava tešku životnu tragediju, i izuzetno me dirnula njezina borba, kaže Alina Boz
Pripremio: Adrian ANDREJEK

Serija koja će ove zime prikovati gledatelje Nove TV uz male ekrane svakako je "Azra". Razlog zbog kojeg je prihvatila ulogu Alina Boz je vidjela u scenariju koji ju je, kaže, osvojio pri prvom čitanju. - Zaista sam se zaljubila u lik Azre, vrlo je snažna, proživljava tešku životnu tragediju i izuzetno me dirnula njezina borba. Umjesto da plače, bira borbu. Mislim da smo u tome vrlo slične – kaže Alina.

U pauzi snimanja, 21-godišnja glumica uči engleski jezik. Radne navike su joj u krvi, u intervjuima za turske lifestyle magazine rado ističe kako je rano sazrela te da je uvijek bila okružena iskusnijim suradnicima.

Dva djetinjstva
Alinina majka Olga je ekonomistica, Ruskinja je, a otac turistički vodič, podrijetlom iz Bugarske. Živjela je u Rusiji do svoje sedme godine, a 2005. se s obitelji preselila u Istanbul, gdje je njezin otac dobio posao. Imala je devet godina kad je počela pohađati satove glume. Iako joj je dom danas u Turskoj, Alina se rado sjeća djetinjstva provedenog u Rusiji.

- Mislim da sam imala dva djetinjstva, jedno je bilo u Rusiji, a drugo u Turskoj. U Rusiji sam živjela na selu, tako da sam odrasla s dubokom spoznajom kulture zajedništva i onoga što se zove susjedstvo. Nakon što je preminula moja baka preselili smo se u Moskvu, i od tada smo često putovali. Moj rođak je ondje i on mi je ujedno i jedini prijatelj iz Rusije. Sjećam se naših zajedničkih uličnih igara. Imala sam zaista vrlo kreativno djetinjstvo, bez telefona i tehnologije. Ono se nije posebno promijenilo mojim dolaskom u Tursku. Živjela sam u Avcilaru. U početku nisam znala jezik, pa je bilo podsmijeha, ali sam se s vremenom sprijateljila sa svima. Vozili smo se biciklima do ponoći. Škola i dom bili su vrlo blizu, a mi smo bili slobodna djeca – rekla je Alina Boz.

Rano sazrijevanje
Svoj pomalo nevjerojatan glumački put počela je 2010. godine zahvaljujući Djedu Mrazu.

- Bila sam u jednom trgovačkom centru u dječjoj igraonici i gledala predstavu s Djedom Mrazom iz prvog reda. Prišao mi je čovjek prerušen u Djeda Mraza i rekao da sam jako slatka i da bi me mama trebala upisati u agenciju za dječje manekene. Tako sam uz pomoć agencije počela glumiti u seriji "Tuđi život" – prisjeća se Alina.

Počela je glumiti još u djetinjstvu, a zbog toga što je bila stalno okružena onima koji su mnogo stariji od nje i sama je morala rano sazrijeti.

- Svidjelo mi se što sam bila na setu i učila od iskusnih glumaca. Silno sam željela izići iz škole i krenuti u akciju. Sigurno mi je ovo okruženje omogućilo brzo sazrijevanje. Oduvijek sam znala da radimo ozbiljan posao. Obično se družim s ljudima koji su zreliji i ustaljeniji. Moj menadžer Ece je i moj najbolji prijatelj - zaključuje Alina.

Nikola Kučar
Možda ste propustili...

U OSMOJ OVOSEZONSKOJ EPIZODI SHOWA “TVOJE LICE ZVUČI POZNATO”

Budite spremni na show jer od bitke smo napravili ljubav

BRITANSKI DOKUMENTARNI FILM

Pokaži mi sliku: Priča o Jimu Marshallu

DOBRO DOŠLI U “KRALJEVSTVO SNOVA” NA HTV2

Zavodljivo carstvo ljepote, glamura, moći i novca

Najčitanije iz rubrike