TvObzor
NOVA IZRAELSKA SERIJA NA PICKBOX NOW

Grad azila pozadina ubojstva mlade aktivistice
Objavljeno 17. siječnja, 2020.
Kriminalistička serija temelji se na bestseleru pisca Liada Shomana

Pickbox NOW donosi vrlo zanimljivu kriminalističku seriju. Riječ je o izraelskoj seriji Grad azila (Asylum City), koja se temelji na bestseleru pisca Liada Shomana, a cijela prva sezona dostupna je za gledanje na Pickbox NOW.


Radnja je smještena u Tel Avivu, u svijetu imigranata koji traže azil, onih koji im žele pomoći i onih koji ih žele iskoristiti. Priča se vrti oko ubojstva mlade aktivistice. Za njezino ubojstvo glavni je osumnjičeni Gabriel, slikar i imigrant iz Afrike, koji je viđen kako izlazi i njezina stana.


Policijska istražiteljica Anat Sitton (Hani Furstenberg) vodi istragu ubojstva aktivistice te vjeruje kako Gabriel nema veze s ubojstvom. Anat ubrzo otkriva kompleksan svijet koruptivnih političara, organiziranog kriminala i ilegalne trgovine oružjem. Pokušavajući naći ubojicu postaje prijetnja silama koje su veće i jače od nje same.
Grad azila (Asylum City) uzbudljiv je triler koji otkriva imigrantsku pozadinu u južnom Tel Avivu, u kojemu se nalaze najkontroverzniji imigranti koji traže azil u Izraelu. Serija je snimana na stvarnoj lokaciji, a karakteriziraju je kratke i snažne scene, često snimane noću. Efektivna i moćna, ova kriminalistička serija otkriva socijalne, političke i pravne mehanizme te postavlja etička pitanja preko glavnih protagonista.


Nikola Kučar
Možda ste propustili...

U KINIMA DILJEM HRVATSKE ZAIGRAO JE HOROR “ABIGAIL”

Otkačena zabava puna krvave akcije

VIASAT HISTORY: PREMIJERA DOKUMENTARCA “OTPOR: UZVRATILI SU”

Kako su se Židovi suprotstavili nacistima

Najčitanije iz rubrike