Sport
OSJEČKA TENISAČICA USPJEŠNA U ADELAIDEU

Donna dobila obračun prijateljica
Objavljeno 15. siječnja, 2020.
Vrućina, teški uvjeti za igru, dimom onečišćen zrak, vrlo dobra Grkinja... Ništa od toga nije uspjelo zaustaviti osječku tenisačicu Donnu Vekić, koja se plasirala u četvrtfinale WTA turnira u Adelaideu svladavši sa 2:6, 7:5, 6:1 jednu od svojih dobrih prijateljica s Toura, Grkinju Mariju Sakkari, 23. tenisačicu svijeta. Meč je trajao dva sata, Donna nije najbolje krenula, no nakon što je ušla u ritam, suparnici više nije bilo spasa.

Grkinja je dobro otvorila meč, napravila je dva breaka i ostavila Donnu na samo dva gema. No početak drugog seta najavio je kako je Vekić uhvatila radnu temparaturu, odmah je uzela suparnici servis i povela 2:0. Grkinja se vratila i izjednačila na 4:4, ali je u nastavku ponovo pokleknula. Osječanka uzima Sakkari još jednom servis, i to u ključnom trenutku, za 7:5 i 1:1 u setovima. U odlučujućoj dionici nije bilo dvojbe i neizvjesnosti, Donna experes je s dva breaka odjurila do vodstva od 4:0. Grkinja je uspjela uzeti jedan gem i bilo je to sve od nje, Donna je mirno privela meč kraju i otišla u četvrtfinale, gdje joj je suparnica Ukrajinka Dayana Yastremska, 24. tenisačica svijeta.

Donni je turnir u Adelaideu “posljednji glanc” za prvi Grand Slam sezone, Australian Open, koji se igra u Melbourneu. I. Li.
Najčitanije iz rubrike