Sport
MARKO MAMIĆ:

Vjerujem kako naši sjajni navijači mogu nadglasati domaće
Objavljeno 16. siječnja, 2020.

Vezani članci

KREĆE BITKA ZA BEČ - NA TERENU I NA TRIBINAMA

Červar: Varaju se oni koji misle da će nam protiv Austrije biti lako

Početkom sezone Marko Mamić jedan od najboljih europskih klubova Kielce zamijenio je bundesligašem, ali ipak prosječnim Leipzigom. U nekadašnju istočnu Njemačku odlučio je otići isključivo kako bi mogao igrati u oba smjera. U Kielceu je od njega Talant Dušebajev počeo stvarati obrambenog igrača. Stvorio je odličnog, sudeći po onome što smo vidjeli u prvim susretima na Europskom prvenstvu, gdje je Mamić odigrao sjajnu ulogu centarhalfa u 5-1 obrani. Međutim, trebat će nam i njegov napadački učinak. Znao je taj 200 cm visoki Garešničanin eksplodirati na velikim natjecanjima, a jedna takva eksplozija trebat će nam i u Beču. Zasad, dojma smo, napadački je ipak malo rezerviran. U tri utakmice samo se jednom upisao među strijelce, premda, mora se reći, nije previše vremena proveo u napadu. Stoga, možda se u njemu krije faktor iznenađenja. Jedna dobra utakmica i vratio bi i Mamić povjerenje u svoj napadački potencijal. Možda se to dogodi već protiv Austrije.

- Već smo ih pratili tijekom Prvenstva. Dosta su zanimljiva ekipa, koriste odlično kontru i polukontru, igraju dobru obranu, imaju odličnu podršku, uostalom igraju na domaćem terenu i to zasad koriste. Mislim kako će utakmica biti zanimljiva - rekao je Mamić, kojem je suigrač u Leipzigu austrijsko lijevo krilo Raul Santos.

Premda će Austrija vjerojatno danas imati više navijača, ne sumnja Mamić i u podršku Hrvata, koji se već pomalo "mobiliziraju" u Beču.

- Ne sumnjam uopće u podršku hrvatskih navijača. Zna se da su hrvatski navijači najbolji navijači. Vjerujem kako mogu nadglasati tu austrijsku većinu koja će biti u dvorani - zaključio je Mamić. K.L.
Najčitanije iz rubrike