Sport
BIJELO-PLAVA IDILA U ŠPANJOLSKOJ

Kulešević ne želi javno kritizirati, ali ni hvaliti
Objavljeno 16. siječnja, 2020.

Nogometaši Osijeka nastavljaju svoj uobičajen ritam rada na pripremama u španjolskoj Marbelli. Bez značajnijih problema s ozljedama koje bi ozbiljnije remetile ono što su trener Ivica Kulešević i njegov stručni stožer zacrtali odraditi.


Tek poneka lakša ozljeda donosi nešto više posla fizioterapeutima, dok jedino Alen Grgić i dalje radi po posebnom programu, što je razumljivo kada se zna da je iza njega duža stanka. Svi ostali trebali bi danas biti normalno u pogonu, kada će opet na programu biti dva treninga, nakon što su jučer ipak imali samo jedan, a poslijepodne su igrači dobili slobodno. Poštedu su, pak, jučer iskoristili Vedran Jugović i Jerry Mbakogu, no i oni bi se trebali danas priključiti ostatku momčadi, isto kao i Marin Pilj, Dmytro Lopa i Gutieri Tomelin, koji su imali lakših tegoba zbog kojih su propustili prijateljski susret s Puskas Akademijom.


Viđeno u njemu može donijeti početno zadovoljstvo Kuleševiću, iako je jasno kako sam konačni rezultat (2:1) nije ono na što se treba previše osvrnuti. Jasno je kako je uvijek ljepše pobjeđivati negoli gubiti, makar i na pripremama, no važnije je vidjeti bar naznake dobre igre. A toga je definitivno bilo u ogledu s Mađarima, protiv kojih se Kulešević odlučio zaigrati u 3-4-3 sustavu. Dva postignuta pogotka te još nekoliko izrazitih prilika svakako pripadaju u detalje kojima trener bijelo-plavih može biti zadovoljan, ali jasno je da ima i onih koje treba popraviti. Istaknuo je to i sam Kulešević, koji nije htio javno precizirati pluseve i minuse nakon prve utakmice, nego je svoje pohvale i kritike pojedinačno prenio igračima.


- Bilo je dosta dobrih stvari u našoj igri, ali i onih na kojima još moramo poraditi. To je i logično, jer tek smo na početku glavnog dijela priprema, a bio je prisutan i mali umor, jer ovo je igračima već 16. aktivnost u samo 11 dana - rekao je trener NK-a Osijek.
Ono što je bilo i logično očekivati je da je jači tempo igre bio kada su oba kluba na terenu imala nominalno udarne postave, što se kasnije malo razvodnilo nakon brojnih izmjena. Može se očekivati da će Kulešević i u sljedećim utakmicama veću minutažu pružiti prvotimcima, što će se vidjeti već u petak, kada će bijelo-plavi igrati sljedeću pripremnu utakmicu protiv njemačkog drugoligaša Nürnberga. G. Roguljić
Primorac dobio kćer
U Marbelli je bilo i razloga za slavlje jer je novu prinovu u svojoj obitelji dobio Karlo Primorac. Supruga Anja rodila je drugu kćer, Vidu, pa je Primorac počastio stožer i igrače. Sličan bi povod uskoro mogao imati i tehnički direktor Hrvoje Barišić, čija bi se obitelj također u idućim danima trebala povećati.
Možda ste propustili...

TRETMAN, TRENING, PONOVNO TRETMAN…

Mitrović razveselio Srbe

DOBRO RASPOLOŽENJE NA OPUS ARENI

Mierezu sam morao reći da malo stane i predahne

Najčitanije iz rubrike