Sport
LOŠ ZRAK I GUST DIM STVARAJU PROBLEME

Tenisačice se guše u Melbourneu
Objavljeno 15. siječnja, 2020.
Iako su neki igrači prigovarali i molili organizatore da razmisle o pomicanju prvog teniskog Grand Slama u 2020. godini, Australian Opena, gospoda iz Melbourena ne žele o tome ni čuti. Uvjeravaju kako je sve pod kontrolom, iako je u Melbourneu kvaliteta zraka jako loša, a grad obavija gust dim kao posljedica velikih požara koji haraju Australijom. Tenisačice i tenisači se žale, u Melbourneu imaju problema s disanjem, morali su prekidati treninge i mečeve, ali kvalifikacije za Australian Open se igraju. Slovenka Dalila Jakupović morala je predati meč jer više nije mogla normalno disati. Protiv Švicarke Stefanie Voegele u jednom je trenutku pala na koljena i počela kašljati, “hvatala je zrak”, pa se odlučila na predaju meča, u kojem je imala 1:0 u setovima.

- To za nas nije zdravo. Bila sam iznenađena, mislila sam da danas nećemo igrati, ali nemamo mnogo izbora - komentirala je Jakupović.

Žalila se i ruska tenisačica Marija Šarapova, koja je u Melbourneu igrala ekshibicijski meč s Njemicom Laurom Siegmund i obje su se mučile zbog velike vrućine, ali i dima koji je stvarao probleme. U drugom setu pri 5:5 zajednički su odlučile da je najpametnije prekinuti meč. I Kanađanka Eugenie Bouchard tražila je nekoliko puta liječničku pomoć u meču protiv Kineskinje Youu Xiaodi, koji je dobila u tri seta. I. Li.
Najčitanije iz rubrike