Crna kronika
VATROGASCI SE CIJELU NOĆ BORILI S POŽAROM

Na napuštenoj farmi kod Vođinaca gorjelo 350 rolo bala sijena, šteta golema
Objavljeno 15. siječnja, 2020.
VOĐINCI

U selu Vođincima nadomak Vinkovaca u noći između ponedjeljka i utorka vatrogasci su se borili s buktinjom - gorjelo je oko 350 rolo bala sijena na napuštenoj farmi na seoskoj periferiji. Srećom, unatoč velikoj vatri i silnom dimu, nitko nije ozlijeđen. Požar je izbio u ponedjeljak oko 17 sati, a tek sutradan je oko 8 sati, naporima vatrogasaca, stavljen pod nadzor iako su i u 15 sati vatrogasci još uvijek dežurali na požarištu, a očevid zbog moguće opasnosti nije bio moguć. Materijalna šteta je velika.

- U ponedjeljak rano navečer u Vođincima u Ulici Joze Ivakića bb došlo je do požara na napuštenoj farmi, gdje se zapalila velika količina rolo bala sijena, a koje su u vlasništvu nekoliko osoba koje su na tom mjestu skladištile svoje sijeno - javila je Policijska uprava vukovarsko-srijemska. Požar su gasili vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vođinci, potpomognuti kolegama iz DVD-ova susjednih sela Ivankova i Starih Mikanovaca, ali i Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Vinkovci.

- Očevid će biti obavljen kada budu stvoreni sigurni uvjeti za njegovo provođenje - kazao je u utorak oko 14 sati glasnogovornik PU u Vinkovcima Dragoslav Živković.

Prema saznanjima, na nekadašnjoj stočnoj farmi čiji je vlasnik otišao u inozemstvo bale sijena skladištila su tri poljoprivrednika s vođinačkog područja, a kojima je vlasnik ustupio objekt na korištenje. Čelni čovjek DVD-a Vođinci Tomislav Japelj kazao je da se radilo o dosta velikom požaru.

- Gasili smo vatru s četiri vozila i 25 vatrogasaca - ustvrdio je, pri čemu im je JVP Vinkovci, rekli su, pritekao u pomoć dodatnim količinama vode. "Ugasili smo vatru i stavili požar pod nadzor oko 8 sati, no sijeno tinja i dimi se i bilo je potrebno i nadalje dežurati na požarištu kako se vatra ne bi opet razbuktala - rekao je Japelj u utorak oko 15 sati. Osim velike količine sijena, vatra je progutala i nekoliko priključaka za poljoprivrednu mehanizaciju, a veliku prikolicu punu kukuruza vatrogasci su uspjeli spasiti. Nagorjela je, i dosta je oštećena, i zgrada - većim dijelom otvorena - u kojoj su, kaže Japelj, bile uskladištene rolo bale sijena od kojih svaka teži 300-tinjak kilograma.

- Bio je to velik posao. Ni mi nismo mogli zbog velike topline i gustog dima provjeriti što je sve točno izgorjelo jer se u objekt nije moglo ni jučer ući. Šteta je zasigurno golema - kazao je čelnik DVD-a Vođinci. Očevid će se obaviti u srijedu.

Sanja Butigan
Osim velike količine sijena, vatra je progutala i nekoliko priključaka za poljoprivrednu mehanizaciju
Možda ste propustili...

OZLIJEĐENIH NEMA, VELIKA MATERIJALNA ŠTETA

Veliki požar u hali HŽ-a gasilo 30 vatrogasaca

POŽAR U KOZJAČKOJ ULICI U OSIJEKU

Uništene tri prostorije kuće, ozlijeđenih nema

TEŠKA PROMETNA NESREĆA U ČEPINU

Zabio se autom u betonski most i poginuo na mjestu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

POŽAR U KOZJAČKOJ ULICI U OSIJEKU

Uništene tri prostorije kuće, ozlijeđenih nema

2

OZLIJEĐENIH NEMA, VELIKA MATERIJALNA ŠTETA

Veliki požar u hali HŽ-a gasilo 30 vatrogasaca

3

CRNO TRŽIŠTE DUHANA - CVJETA

Muškarci uhvaćeni pri primopredaji duhana