Regija
AKTIVIRALI TURISTIČKU ZAJEDNICU

Općina Bizovac želi postati mikrosredište zdravstvenog turizma ovog dijela Slavonije
Objavljeno 15. siječnja, 2020.
BIZOVAC

Odlučna u svojoj namjeri da Općinu Bizovac u idućem razdoblju što je moguće više isprofilira kao mikrosredište zdravstveno-lječilišnog turizma ovog dijela Slavonije, Općina Bizovac krajem protekle godine ponovo je snažnije aktivirala rad svoje Turističke zajednice.

Tada su u Bizovcu pod predsjedanjem Srećka Vukovića, općinskog načelnika i predsjednika Turističke zajednice općine Bizovac, održane sjednice Skupštine i Turističkog vijeća, gdje su Program rada i financijski plan za 2020. godinu usklađeni sa Strategijom razvoja turizma RH i Master planom razvoja turizma Osječko-baranjske županije 2017. - 2025.

Kako naglašava bizovački načelnik Vuković, prema podatcima sustava e-Visitor, u 11 mjeseci 2019. na području Općine Bizovac ostvareno je 1066 dolazaka i 10.496 noćenja, što je povećanje u odnosu prema istom razdoblju 2018. od 58,16 posto u dolascima i čak 133,66 posto u noćenjima. U strukturi noćenja prevladavaju domaći turisti koji su ostvarili 5899 noćenja ili više od 56 posto od ukupnog broja noćenja, ali i udio noćenja stranih turista značajno je porastao.

- Sve te brojke dale su nam vjetar u leđa da se u razdoblju koje dolazi intenzivnije pozabavimo poticanjem razvoja turizma u našoj općini, koja je već desetljećima poznata po tome, a prije svega promicanjem postojećih turističkih kapaciteta zdravstvenog turizma - naglašava načelnik Vuković najavljujući da će u predstojećem razdoblju uslijediti i izbor direktora Turističke zajednice čije se sjedište planira u sklopu obnovljenog dijela kurije Normann u Bizovcu. Načelnik je mišljenja da bi ove brojke bile i daleko veće da hotel Termia u Bizovcu nije zatvoren zbog najavljene izgradnje novog hotela koji će tek dati pravi zamah dolasku turista u Bizovac.

- Kako Općina nije sama u mogućnosti poticajnim mjerama utjecati na povećanje broja privatnih iznajmljivača na svom prostoru, TZ će u idućem razdoblju imati i zadatak mještane Bizovca detaljnije upoznavati i uključivati u poticajne mjere koje država nudi za male iznajmljivače, a sve radi povećanja broja smještajnih kapaciteta i spremnijeg dočeka novih gostiju kojima tek predstoji upoznavanje s Bizovcem i njegovom turističkom ponudom koja iz godine u godinu postaje sve atraktivnija i bogatija - stajališta je prvi čovjek bizovačke općine. L. Aničić
U 11 mjeseci 2019. godine na području Općine Bizovac ostvareno je 1066 dolazaka i 10.496 noćenja
Možda ste propustili...

POTPORA OSOBAMA S AUTIZMOM

Predstava Aut Male scene iz Zagreba

HDZ BIRAČIMA I DALJE VODEĆA OPCIJA

Županjska Posavina bez predstavnika u Saboru

Najčitanije iz rubrike