Regija
ENERGETSKI OBNOVLJENA IZVANA

Plan: Modernizacija kuglane i iznutra
Objavljeno 15. siječnja, 2020.
DONJI MIHOLJAC

Zajednica športskih udruga Grada Donjeg Miholjca dobila je izvana obnovljenu zgradu kuglane, čime je poboljšana energetska učinkovitost ovog objekta. Energetskom obnovom, osim što će se ostvariti znatna energetska i financijska ušteda, korisnicima kuglane osigurat će se sigurniji i ugodniji uvjeti rada.

Kuglana u Ulici Augusta Cesarca 2 prvi je javni objekt u Donjem Miholjcu koji je energetski obnovljen. Uloženo je oko 620.000 kuna, od čega su 70 posto sredstva iz fondova EU-a i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Ostatak sredstava izdvojio je Grad Donji Miholjac.

- Ovaj projekt realiziran je u suradnji s domaćim fondom i Grad je zaista uštedio znatna sredstva. Ulaganja su bila potrebna zbog vremena u kojemu se dugo godina nije ništa radilo na ovom objektu, a bila je potrebna i modernizacija zbog njegova održavanja - rekao je gradonačelnik Donjeg Miholjca Goran Aladić.

Na kuglani je obnovljeno krovište, zamijenjena je stolarija te je izvedena kompletna vanjska izolacija s novom fasadom.

No to nije kraj ulaganjima u zgradu miholjačke kuglane. Grad Donji Miholjac, naime, namjerava obnoviti staze i osuvremeniti opremu, s obzirom na to da je kuglana sagrađena 1979. godine te ne zadovoljava današnje pravilnike, odnosno propisane tehničke uvjete. Kako je rekao gradonačelnik Aladić, kuglanje u Donjem Miholjcu ima dugu tradiciju, postižu se dobri rezultati i želja je Grada omogućiti još bolje uvjete za kuglanje.

- Nakon obnove izvana u planu je dalje uređenje kuglane iznutra, kako bi dvorana bila u cijelosti pripremljena za održavanje svih natjecanja na državnoj i regionalnoj razini te kako bi Kuglački klub, koji aktivno djeluje, imao uvjete za rad i treninge kojima bi u konačnici postizao još bolje rezultate. Uredit će se svlačionice, dvorana za kuglanje te prostor za navijanje, koji su u lošem stanju jer je bilo problema zbog prokišnjavanja. Naravno, obnovit će se i staze, a postavit će se i suvremena oprema koja zadovoljava sve natjecateljske standarde. S radovima krećemo u proljeće i svakako ćemo to riješiti ove godine. Grad će imati potpuno novi objekt – najavio je miholjački gradonačelnik Aladić. Dodao je da je zgrada kuglane imala kultni status u Donjem Miholjcu jer se u njoj nalazio ugostiteljski objekt te da zaslužuje ponovo postati mjesto masovnog okupljanja, zabave i rekreacije, ali, prije svega, i postizanja uspješnih sportskih rezultata.

Kuglački klub Donji Miholjac trenutačno igra u trećoj nacionalnoj ligi, u kojoj su vodeći, što je dokaz da kuglačka ekipa ima potencijala i prelazak u viši rang natjecanja. S.Fridl
Možda ste propustili...

ŠIRI SE PONUDA

Nova trgovina

DO VALENSA I IZ OSIJEKA I SL. BRODA

Vikend uz glazbu, craft pivo, stare vinile, stripove

ŽUPAN DEKANIĆ PRIMIO I DARIVAO MALE NOGOMETAŠE

Uspješni limači NK-a Radnički

Najčitanije iz rubrike