Sport
ZAVRŠENA “ZIMA” U ORAHOVICI

CB Radić uzeo je pobjednički pokal i 15 tisuća kuna
Objavljeno 14. siječnja, 2020.
Našičani su u finalu, u drugom dijelu susreta, slomili Lješnjak united iz Čačinaca i slavili sa 4:0

Spušten je zastor na 32. zimski malonogometni turnir u Orahovici. I ova netom završena "Zima" bila je zanimljiva, uzbudljiva, puna iznenađenja i preokreta, a ponovno se održavala u organizaciji Caffe bara Blues.

Nastupilo je devet kategorija, tijekom 16 dana odigrano je 149 utakmica i postignuta su 524 pogotka. Nedjelja je bila finalni dan, igrale su za naslov sve kategorije, a naravno vrhunac večeri bilo je seniorsko finale u kojemu je Caffe bar Radić potvrdio dominaciju i odnio naslov pobjednika u Našice.

Uvertira u veliko seniorsko finale bio je ogled za treće mjesto između orahovačkih Duhova i Gideon brothersa iz Viljeva. Orahovčani su bili bolji i slavili sa 3:1, a osim pokala zaslužili su i novčanu nagradu od četiri tisuće kuna. I onda vrhunac večeri, veliko finale u kojemu su se sastale dvije momčadi koje su tijekom turnira i najviše pokazale - Caffe bar Radić iz Našica te Lješnjak united Čačinci. Iako konačnih 4:0 u korist "Radića" govori kako je završna utakmica bila jednosmjerna ulica, nije bilo baš tako.

Prvo poluvrijeme proteklo je u ispitivanju snaga, taktički su obje momčadi čvrsto držale svoju obranu te čekale pogrešku suparnika i vrebale kontru. No pogrešaka nije bilo i prvi dio je završio 0:0, a onda u drugom poluvremenu apsolutna dominacija Našičana koji su razbili suparnika. Caffe bar Radić brzo je poveo pogotkom kapetana Ivana Purgara i utakmica se otvorila. Lješnjak je stiskao, pokušavao, a iskusna momčad iz Našica vješto je koristila otvoren teren i sve kažnjavala. Poentirali su potom Dražen Ćavar i Mihael Tomić i već je bilo jasno u kojem će pravcu naslov prvaka orahovačke Zime 2019./2020. No Lješnjak se nije predavao, probao se vratiti s igračem više u polju izvadivši vratara, ali ne da nisu poentirali, nego su primili još jedan pogodak. U jednoj kontri Elvis Mihaljević zabio je za konačnih 4:0. Tako je Caffe bar Radić nakon trijumfa u Našicama ‘‘uzeo‘‘ i Orahovicu, veliki pobjednički i prijelazni pokal te novčanu nagradu od 15 tisuća kuna. Lješnjaku je pripalo srebro i osam tisuća kuna.

Prvi strijelac turnira je Matko Mikola s 10 pogodaka, najboljim vratarom proglašen je Marijo Banović iz pobjedničke momčadi, a najbolji igrač turnira je Domagoj Ninčević iz Lješnjak uniteda.

Veliku završnu večer uveličala je bogata tombola, a posebna atrakcija bio je nastup najboljeg hrvatskog i jednog od najboljih europskih kadetskih i juniorskih plesnih parova u plesanju salse i bachate, Laure Pavić i Gabrijela Mihalika iz Kulturno-umjetničkog centra Bolero Osijek.

Malonogometni turnir ponovno se pokazao i dokazao kao središnji sportski zimski događaj u Orahovici, mjesto susreta i zabave ili je ipak najbolje reći, ono što je naglasio i predsjednik Organizacijskog odbora Vlado Grgić na zatvaranju turnira - mjesto istinskog prijateljstva.

Vladimir Grgurić
FINALNI DAN
U-8: ŠN Slatina - ŠN Orahovica 1:0

U-10: ŠN Fešk - ŠN Slatina 1:0

U-12: Prijatelji - ŠN Slatina 1:0

U-14: ŠN Fešk - NK Đurđenovac 7:6 (0:0)

U-16: ŠN Fešk - NK Voćin 2:1

Juniori: Error 404 Mario gold - OPG Rukavina 2:1 (0:0)

Veterani: Noja united - Veterani NK Fešk 3:1

Mjesta: Voćin - Feričanci 4:2

Seniori: za 3. mjesto: Duhovi - Gideon brothers 3:1

Seniori finale: Caffe bar Radić - Lješnjak united 4:0
Možda ste propustili...

HRGOVIĆ SE PRIPREMA ZA 1. LIPNJA

Meč će trajati nekoliko rundi

DIVLJANJE BILO VELIKO, KAZNA IPAK MALENA

Hajduk samo dvije utakmice bez svojih navijača

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini