Osijek
DJEČJI VRTIĆ “MAK” NA UDARU VANDALA

Nova vrtićka ograda već uništena!?
Objavljeno 14. siječnja, 2020.

Ni mjesec dana nakon što je prostor Dječjeg vrtića "Mak" omeđen novom ogradom kako bi se poboljšala sigurnost djece, uoči proteklog vikenda ona je već oštećena. U subotu ujutro roditelji su zatekli ogradu bez čitave jedne plohe, te pretpostavili kako je nestala na račun aktivnosti onih koji se u noćnim satima služe dječjim igralištem vrtića.

"Ovo je sramota! Bili smo presretni kada je vrtić prije nekoliko tjedana dobio novu, bolju i višu ogradu. Stara je bila dotrajala i bilo ju je lako preskočiti, pa smo se dugo nadali nekom boljem rješenju. I tek što je ono stiglo već se pronašao netko tko je sve to uništio", priča otac dječaka iz "Maka", koji je našoj redakciji i poslao fotografije uništene ograde.

Roditelji su o nemilom događaju odmah izvijestili i predstavnike Gradske četvrti Donji grad, koji su također osudili ovaj čin.

"Odmah ćemo oštećenu ogradu fotografirati i proslijediti fotografiju u Grad Osijek kako bi se sanirala šteta. No, moramo istaknuti kako je sramotno da se ovakvo što uopće dogodilo. Teško je reći tko je krivac, to je na policiji, ali moram istaknuti kako je poznato da se ovakve stvari događaju, jer u cijelom Osijeku nema osmišljenih prostora za mlade ljude koji si onda, očito, na ovako neprimjeren način traže prostor za provođenje slobodnog vremena", rekao je predsjednik Vijeća GČ Donji grad, Frano Barać.

Iako slučaj oštećene ograde nije prijavljen policiji, nakon našeg upita policijski službenici ipak su izašli na teren gdje su, kako izvještavaju, i zatekli uništenu ogradu na kojoj između dva stupa nedostaje čelična žica.

"Policijski službenici PU osječko-baranjske utvrdili su da nema zaprimljene dojave vezano uz krađu ograde Dječjeg vrtića ‘Mak‘ iz Osijeka. Obavljen je i razgovor s voditeljicom Dječjeg vrtića ‘Mak‘ na okolnosti ukradene ograde te je tvrđeno da ograda nije ukradena već da su dana 10. siječnja 2020. godine zatekli srušen manji dio ograde, koji se sad nalazi u prostorijama dječjeg vrtića kako bi bio na sigurnom mjestu do ponovnog postavljanja", izvještavaju iz PU osječko-baranjske.

Iz Dječjeg vrtića Osijek o uništenoj ogradi nisu se službeno očitovali. No, kako doznajemo, bila je postavljena kao dio infrastrukturne obnove "Maka" i "Ivančice" koja je u oba vrtića trebala rezultirati pojačanom sigurnošću najmlađih s obzirom na to da se oba objekta nalaze na lokacijama intenzivnog prometa, bez adekvatnog parkirališta. Postavljena je u prosincu 2019. godine, nakon demontaže stare ograde visoke 90 centimetara. I. Solar
Slučaj je u ponedjeljak prijavljen i policiji te su djelatnici PU osječko-baranjske izišli na teren
Možda ste propustili...

NA DAN PARLAMENTARNIH IZBORA

Trgovine koje rade 17. travnja

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

FINALE NATJECANJA METRO JUNIOR TOP CHEF U ROVINJU

Učenik iz Osijeka Filip Viljevac osvojio drugo mjesto

Najčitanije iz rubrike