Crna kronika
NESREĆE ZBOG ALKOHOLA

Sudarila se dva pijana vozača
Objavljeno 14. siječnja, 2020.
Tijekom protekloga vikenda više pijanih vozača izazvalo je prometne nesreće u Slavoniji. Tako su se u subotu u 23.30, u Samatovcima automobilima sudarila dva pijana vozača. Četrdesetdvogodišnjak iz Tenje imao je 1,61 promil, a 54-godišnjak iz Josipovca 1,89 promila alkohola u krvi. Istoga dana oko 4.55i, u Ulici Franje Cirakija u Požegi, 23-godišnja vozačica Citroena, s 1,42 promila u krvi, zbog neprilagođene brzine izgubila je nadzor nad vozilom te sletjela izvan kolnika i udarila u metalni stup javne rasvjete u vlasništvu Grada Požege. Vozačici će biti izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 6500 kuna.

U nedjelju u 4.15 sati u Valpovu se dogodila prometna nesreća s materijalnom štetom, a sudioniku prometne nesreće, 29-godišnjaku, izmjereno je 2,14 promila alkohola u krvi.

U subotu i nedjelju policija je u Osječko-baranjskoj županiji provela akciju usmjerenu na tzv. četiri ubojice u prometu, a to su brzina, alkohol, sigurnosni pojas i nepropisno korištenje mobitelom, ali i na druge najteže prometne prekršaje kojima se ugrožava sigurnost svih sudionika cestovnog prometa.

Pri tome su zabilježena 354 prekršaja, od čega su se 142 odnosila na prebrzu vožnju, 42 vozača bila su pijana, od čega 40 vozača automobila i dva biciklista, 36 osoba nije koristilo sigurnosni pojas, a 27 vozača koristilo je mobitel za vrijeme vožnje. Uz navedeno, sedam vozača upravljalo je neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom, pet nije nikada ni položilo vozački ispit, te 95 ostalih prekršaja. Policajci su alkotestirali 491 vozača. Najveća utvrđena koncentracija alkohola u krvi vozača iznosila je 2,4 grama po kilogramu, a najviša utvrđena nepropisna brzina bila je 163 kilometara na sat. Dvije su osobe zadržane u posebnim prostorijama policije dok se ne otrijezne, a dvije su uhićene. S.Lacić

 
UHIĆEN VUKOVARAC BEZ DOZVOLE
U Svačićevoj ulici u Osijeku, u petak, u 7.50, policajci su zaustavili automobil kojim je upravljao 39-godišnji Vukovarac, koji nikada nije ni položio vozački ispit. Uz to policajci su utvrdili da je na automobil stavio nepripadajuće registracijske pločice, čime je počinio kazneno djelo “krivotvorenje isprave”. Vozač je uhićen. U petak od 12 do 18 sati, u Osječko-baranjskoj županiji, policija je provela akciju pri kojoj je utvrđeno 11 oduzimanja prednosti pješacima, ali i 18 prekršaja koje su pješaci sami napravili.
Najčitanije iz rubrike