Novosti
"BIRAČIMA SE NE MOŽE NIŠTA NAREDITI"

Kovač pozvao HDZ da prihvati odgovornost
Objavljeno 12. siječnja, 2020.
HDZ-ov saborski zastupnik Miro Kovač pozvao je u nedjelju HDZ da prihvati odgovornosti za izborne neuspjehe, istaknuvši kako su predstojeći unutarstranački izbori prilika da članovi pokažu odlučnost za obnovu stranke koja je "izišla iz korita gdje ga je pozicionirao utemeljitelj Franjo Tuđman".


"Ni nakon europskih izbora u svibnju prošle godine, ni nakon gubitka predsjedničkih izbora nije se smoglo snage suočiti se s vlastitim propustima, nego se razlozi traže u biračima, onima koji su ostali u Hrvatskoj i onima koji su otišli iz Hrvatske", napisao je Kovač u objavi na svojoj Facebook stranici.


Osvrnuviš se na stanje u HDZ-u nakon "razočaravajućeg rezultata na predsjedničkim izborima", u kojem su mnogi birači okrenuli leđa i uskratili glas kandidatkinji Kolindi Grabar-Kitoravić, istaknuo je da je odgovor na pitanje "kako to da HDZ-ovi birači nisu zadovoljni" jednostavan. Kovač smatra da je "HDZ izašao iz svoga korita gdje ga je pozicionirao njegov utemeljitelj Franjo Tuđman" te da je u velikoj mjeri narušen odnos s članstvom i simpatizerima, a što jasno pokazuju posljednji izborni rezultati. "Dio naših birača udaljio se od HDZ-a jer su njihovi osjećaji povrijeđeni, bilo zbog katkad omalovažavajućeg odnosa prema njima, bilo zbog nekih odluka koje se tiču svjetonazora, direktne demokracije, nedovoljne borbe protiv korupcije i sklapanja neprihvatljivih koalicija", ustvrdio je. Zapitao se i nije li apsurdno za posrnuća na europskim i predsjedničkim izborima optuživati birače koji navodno ne razumiju stranačku politiku te koji su se, kako to neki očito doživljavaju, "drznuli" dati nekome drugome glas. Ustvrdio je i da se biračima u demokraciji ništa ne može narediti.


Smatra i da sada temeljno polazište mora biti da se, bez okolišanja, prihvati odgovornost za neuspjeh.
"Jer ostalo je vrlo malo vremena za preokret trendova. Pred nama su unutarstranački izbori, na kojima imamo priliku sebi i hrvatskoj javnosti pokazati demokratičnost i odlučnost za obnovu HDZ-a", poručio je Kovač, koji je već najavljivao svoju kandidaturu za predsjednika stranke. H
Možda ste propustili...

POTPISANA DVA UGOVORA VEZANA UZ RIJEKU I SISAK

Ina u projektima obnovljive energije