Regija
OD PLETERNICE DO POŽEGE I NATRAG

Svi stariji od 50 vožnju ne plaćaju
Objavljeno 13. siječnja, 2020.
PLETERNICA

Udruga Humanum u partnerstvu s Gradom Pleternicom počinje provedbu projekta "U projekt se uključi i prijevoz naruči!", kojim su predviđene besplatne prijevozne usluge na području Grada sa svim okolnim naseljima za osobe starije životne dobi. Sve osobe starije od 50 godina mogu ostvariti besplatnu uslugu prijevoza iz svoga naselja/grada do glavnog gradskog središta Požege. Uključena su sva naselja, a usluga obuhvaća dolazak po korisnike, prijevoz do odredišta i povratak na mjesto boravišta.

- Ovaj projekt rješava jedan od ključnih problema naših sugrađana. Pleternica je disperzirana na 38 naselja koja nisu blizu jedno drugome, a naši sugrađani često za brojne svoje potrebe trebaju odlaziti u središte županije, u grad Požegu. Projekt upravo rješava takve probleme i vjerujem kako će sugrađani biti zadovoljni projektom koji je organiziran upravo za njih na području našeg grada u 2020. godini - rekla je gradonačelnica Antonija Jozić predstavljajući projekt.

U ime Matice umirovljenika zadovoljstvo što su kroz ovaj projekt starije osobe dobile besplatno pravo prijevoza do Požege kako bi obavili osnovne potrebe izrazio je Stjepan Erjavac, predsjednik Matice umirovljenika Grada Pleternice.

- Sigurno će tu uslugu koristiti oni koji nemaju vlastiti prijevoz i oni koji ne žive u obitelji koja ima prijevoz, uglavnom samci, i to će za njih biti velika stvar. Umirovljenici se mogu javiti ako žele koristiti ovu uslugu i kod nas u Matici - kazao je Erjavac. B.S.T.
NA PODRUČJU pleternice 38 NASELJA
U 38 naselja na području Grada Pleternice značajan je broj starijih ljudi. Kao specifični ciljevi projekta navedeni su sprječavanje socijalne izoliranosti starijih osoba iz ruralnih područja zbog nedostatka primjerenog i besplatnog prijevoza, prevencija institucionalizacije, osiguranje dostojanstvenih životnih uvjeta uz uvažavanje njihovih osnovnih i posebnih potreba i pružanje mogućnosti njihova zadovoljenja te organiziranje mobilnog tima za terenski rad radi pružanja nedostupnih ili slabo dostupnih usluga.
Najčitanije iz rubrike