Sport
HT PREMIJER LIGA KOŠARKAŠA

“Brokeri” u Jazinama do prvog slavlja u 2020.
Objavljeno 11. siječnja, 2020.

Odigrali su košarkaši s Drave u tri dana dva dvoboja protiv zadarskih premijerligaša. Nakon što je iz Gradskog vrta bodove odnio Zadar, Vrijednosnice Osijek su u prvoj utakmici 15. kola prigodu za prvu pobjedu u 2020. godini tražile u legendarnim Jazinama, gdje svoje utakmice igra Sonik Puntamika.

Stigli su osječki “brokeri” na ovaj sraz u petak kao favoriti, ali i s dozom opreza, jer prethodni ogled s ovim suparnikom bio je poprilično neizvjestan, iako takav nije morao biti. Momčad Domagoja Kujundžića tada je slavila nakon produžetka i prokockanih +21 u zadnjoj četvrtini, ali ovaj put njegovi su igrači imali potpunu i konstantnu kontrolu na parketu. Na njemu se postavili kao gazde od prvog napada. Tri u nizu pod košem je odmah uspješno realizirao Buljević, nakon kojeg se razigrao Jordano i poslije dvije minute trener domaćina morao je tražiti minutu odmora (3:11). Sve što je Zadranima nakon toga pošlo za rukom je jedino poravnanje na utakmici, a nakon tih 11:11, gosti su ponovo u rezultatskom plusu. Prvi put on je dvoznamenkast u 17. minuti, nakon Ćorićevih pet poena, Vrijednosnice Osijek vode 28:40. Smanjio je domaćin malo zaostatak do odlaska na odmor (35:44), ali otvaranje treće dionice najavilo je da će bodovi otići u slavonsku metropolu. Trica Bašića inicirala je seriju 8:0, a mali problem bila je četvrta osobna pogreška playmakera gostiju, koji su potom u manje probleme ušli u uvodne dvije minute posljednje četvrtine. Sada je Sonik odgovorio s osam poena zaredom, nakon 58:68 izgledalo je da bi se dvoboj mogao malo i zakomplicirati. No domaćin nije iskorisito svoj mini trenutak, primirio ih je najbolji igrač i strijelac utakmice Jordano s dvije trice. Osječani su opet mogli lakše disati i napokon mirno utakmicu privesti kraju.

Ovo je bila već peta pobjeda na strani za košarkaše s Drave, koje sljedećeg tjedna čekaju dva domaća ispita. U srijedu je u Gradskom vrtu dvoboj osmine finala Kupa Krešimir Ćosić, stiže zagrebačka Cibona, a četiri dana poslije novi bodovi i prvi domaći trijumf u godini tražit će se protiv Dubrave Furnir. N. Benčina
SONIK PUN.       68

VRIJ. OSIJEK       84

ZADAR - Dvorana Jazine. Gledatelja: 100. Suci: Radojković, Peić i Galić.

SONIK PUNTAMIKA: Jošić 8, Palčić 8 (1-2), Cvitković 7 (1-2), Marić 14, Jurjević, Banić 4 (2-3), Barbaroša, I. Bašić, Špralja 17 (3-3), Popić, Petani 10 (2-2), Segarić.

VRIJEDNOSNICE OSIJEK: L. Bašić 16 (3-4), Jordano 21, Filipović 2, Kujundžić 10 (4-6), Dmitrović, Ćorić 11, Šarenac 2, Buljević 8 (2-2), Darling 12 (4-7), Lakić 2.

REZULTAT PO ČETRTINAMA: 19:25, 16:19, 17:24, 16:16
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike