Sport
VINKOVČANI SE OKUPLJAJU U PONEDJELJAK

Tomić proziva, a tko će doći na prvi trening, ne zna se
Objavljeno 11. siječnja, 2020.
Jedan od citata iz legendarnog Alan Forda glasi: "Ne predaj se nikad, osim kad moraš". Daj Bože da nismo u pravu, ali Cibalia je nekako na tom "alanfordovskom" putu. Vinkovački nogometni klub se ne predaje, ali sve su bliže dani kada će, kako stvari stoje, morati. Situacija u Genscherovoj 10b nije loša - katastrofalna je! Klub je ostao na vjetrometini, težak je i Bogu i vragu, oni koji su mogli od njega nešto uzeti uzeli su i otišli, a oni koji bi mogli pomoći ne žele blizu tog kaosa. Od prošloga ljeta počela se spominjati solucija da u Cibaliju uđe veliki privatni kapital i klub izdigne iz tog mrtvila, no početkom ove godine i ta je mogućnost propala. Potencijalni vlasnici željeli su klub, ali isključivo pod vlastitim uvjetima, no zakoni Republike Hrvatske kosili su se s njihovim željama i preuzimanje je propalo. Grad Vinkovci "stenje" pod teretom tog golemog utega zvanog Cibalia, ali njihov je, pa ga nekako izdržavaju.

Nogometaši Cibalije u ponedjeljak se okupljaju pokraj Bosuta i počinju pripreme za nastavak prvenstva Druge HNL, a s kojim kadrom - to je još nepoznanica. Zna se jedino da trener više nije Davor Mladina, i da će momčad prozvati Petar Tomić.

- Situacija je očajna, ali trenutačno se zna da se neće proglasiti stečaj nad Cibalijom nego da će vlasnik (Grad) poduzeti sve kako bi osigurao ostanak i opstanak kluba te da se nekadašnji brend Vinkovaca ne ugasi. Znamo također da će u ponedjeljak prozivku igrača izvršiti Petar Tomić, koji je bio pomoćnik Davoru Mladini i vodio Cibaliju u Trećoj HNL "istok". Mnogo više znat će se u ponedjeljak kada ću se nakon prozivke obratiti medijima i iznijeti neke promjene koje će uslijediti uskoro - poručio je sportski direktor Cibalije Krešimir Tomić.

Petar Tomić odradit će prozivku, ali još se sigurno ne zna hoće li voditi klub u drugoligaškom proljeću, a ne zna se ni tko će igrati. Postojeći igrački kadar je "tanak" i teško će biti sposoban izboriti ostanak u drugoligaškom društvu.

- Kada je u pitanju igrački kadar, tu je mnogo otvorenih pitanja. Imamo pripremljene planove, moramo vidjeti u kojem ćemo smjeru ići. Jasno je da nas čekaju veliki i bolni rezovi, ako želimo u sljedećih pet godina stabilizirati klub i dovesti ga na razinu dobre udavače, koju bismo onda možda mogli i udati. Prvi od glavnih poslova je ustroj Škole nogometa koja mora biti vidljivo istaknuta, a nakon toga dolazi seniorska momčad i njihov preustroj. Mnogo će se posla morati odraditi u kratkom roku i vjerujem da ćemo uspjeti. Znam samo da svi u klubu moramo potegnuti najviše što možemo - zaključio je sportski direktor Krešimir Tomić.

Cibalia je na samom rubu opstojnosti i pred njom je teška i neizvjesna budućnost.
A. Grgić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike