Sport
BIJELO-PLAVI PREMA TOPLIJIM KRAJEVIMA

Kulešević je zadovoljan prvim tjednom priprema
Objavljeno 11. siječnja, 2020.
Nakon Dugandžića, Gradski vrt napušta i Mioč, s momčadi u Marbellu neće ni Žaper koji ostaje u Osijeku na terapiji

Nogometaši Osijeka danas (subota) rano ujutro krenuli su put španjolske Marbelle gdje će odraditi glavni dio priprema za nastavak sezone. Velikih iznenađenja na popisu putnika nije bilo, trener Ivica Kulešević odabrao je 28 igrača, od čega su tri vratara, a s prvobitnog popisa s početka priprema nedostaju samo trojica.

Marko Dugandžić dovršio je pregovore s rumunjskim Botosanijem za kojeg je potpisao jednoipolgodišnji ugovor, a klubovi se nisu očitovali o financijskim detaljima.

Mioč kod Zekića?
U momčadi bijelo-plavih za drugi dio sezone neće biti ni Benedika Mioča, koji će potražiti novu sredinu u kojoj bi imao značajniju minutažu. Prema posljednjim informacijama moguće su destinacije Mađarska, ili moldavski Šerif. Treći igrač koji je bio na prozivci, ali neće vidjeti Španjolsku, je Mihael Žaper, no u njegovom slučaju ne radi se o napuštanju Gradskog vrta, nego o ozljedi koja ga je zadesila u posljednjem jesenskom prvenstvenom kolu. Žaper je ovoga tjedna ionako proveo odvojen od ostatka momčadi, na fizikalnim terapijama, a iako se Kulešević sa svojim stručnim stožerom nadao kako će se dovoljno oporaviti da bi njegov put u Marbellu imao smisla, na kraju je ipak odlučeno kako je pametnije da ostane kod kuće. Jasno je kako je to hendikep za bijelo-plave, jer će Žaper propustiti cijele pripreme i trebat će mu vremena da se vrati u optimalno stanje, no dobra je vijest da se ipak ne radi o najcrnjoj prognozi koja bi mladog veznjaka odvojila od terena praktički cijelu polusezonu. U Gradskom se vrtu nadaju kako bi se mogao priključiti momčadi otprilike za mjesec dana, odnosno nakon prvog proljetnog kola i gostovanja kod Gorice.

Trener Osječana zadovoljan je prvim pripremnim tjednom i činjenicom da osim Žapera na raspolaganju ima praktički kompletan kadar.

Došli spremni
- Vrlo sam zadovoljan dosadašnjim radom. Posebno veseli to što igrači tijekom ove stanke nisu samo odmarali, nego su spremni došli na pripreme. Neki od njih su i radili tijekom pauze s kondicijskim trenerima Vučkom i Krolom, tako da neće krenuti od nule. Svi su nabijeni elanom i spremni za najveće napore, kakvi nas čekaju i u Španjolskoj. Ovaj prvi tjedan svi su u potpunosti odradili svoje zadaće - rekao je uoči puta u Španjolsku trener Kulešević, posebno istaknuvši kapetana Mileta Škorića, kao predvodnika i u radu i stvaranju dobre atmosfere u momčadi.

Osvrnuo se Kulešević i na odlazak Mioča, poželjevši mu sve najbolje na rastanku.

- On nije u godinama u kojima bi se trebao zadovoljiti sjedenjem na klupi i mislim da je ovo najbolje rješenje. Želim mu svu sreću u budućem klubu u kojem će nastaviti karijeru.

Bijelo-plavi na jugu će Španjolske boraviti dva tjedna i tamo odigrati četiri prijateljske utakmice. Suparnici će biti Puskas Akademija (14.1.), Nürnberg (17.1.), Dinamo Bukurešt (20.1.), i Lokomotiv Moskva (23.1.), uz mogućnost još jedne provjere, za igrače s manjom minutažom, dan uoči povratka kući. Osječani prvenstvo nastavljaju 2. veljače gostovanjem u Gorici, a već deset dana kasnije čeka ih i polufinale Kupa Hrvatske.

Goran Roguljić
28+17 u španjolskoj Marbelli
Brojna će biti bijelo-plava ekspedicija u Marbelli u kojoj će od subote biti čak 45 ljudi, od čega 28 nogometaša. To su vratari Ivica Ivušić, Marko Malenica i Marko Barešić, te Vedran Jugović, Karlo Kamenar, Antonio Mance, Petar Bočkaj, Josip Špoljarić, Tomislav Šorša, Mile Škorić, Danijel Lončar, Marin Pilj, Boško Šutalo, Alen Grgić, Dion Drena Beljo, Marin Magdić, Todor Todoroski, Luka Marin, Eros Grezda, Dmytro Lopa, Igor Silva, Gutieri Tomelin, Laszlo Kleinheisler, Ante Majstorović, Oliveira Talys, Mirko Marić, Jerry Mbakogu i Merveil Ndockyt.

Treneru Kuleševiću asistirat će pomoćnici Karlo Primorac, Zoran Marčetić, Domagoj Malovan, Tomislav Brezović, Marin Vučko i Dino Krolo,

liječnik je dr. Nikica Tole, fizioterapeuti Milan Marković, Frano Dušić i Marko Ovničević, ekonomi Goran i Ivica Vincek, sportski direktor Alen Petrović, njegov pomoćnik i glavni skaut Marin Skender, team manager Hrvoje Barišić te glasnogovornik Mario Mihić.
Možda ste propustili...

NOVA POBJEDA NOGOMETAŠICA OSIJEKA

Hajduk razbijen petardom u nastavku

IZABELA LOJNA UOČI SUSRETA SA SPLIĆANKAMA

Pobijedimo li Hajduk, jedna ruka nam je već na trofeju

Najčitanije iz rubrike