Regija
PROJEKT "ŠKOLA, MAČJI KAŠALJ!"

Besplatna pomoć djeci s odgodom upisa u školu
Objavljeno 11. siječnja, 2020.
SLATINA


"Škola, mačji kašalj!" naziv je projekta koji je slatinskoj Udruzi osoba s intelektualnim poteškoćama Vretenac odobrilo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u sklopu natječaja za dodjelu jednokratnih financijskih podrški za 2019. godinu.


Svojevrsni je to nastavak projekta "Nijedan početak nije lak, pripremam se da budem đak", koji je ministarstvo financijski podržalo u 2018. godini. Razlog za nastavak provođenja aktivnosti namijenjenih djeci u procesu odgode upisa u prvi razred, ali i djeci koja su uvjetovana nekim oblikom školovanja, leži u uspješnosti provođenja toga projekta, rezultatima i napretku predškolaca te velikom zanimanju roditelja i lokalne zajednice.


Projektom će se u rad radionica uključiti 20 djece koja žive u ruralnim područjima i na području posebne državne skrbi bez vrtića.


– Djeca će se uključiti u aktivnosti edukacijsko-rehabilitacijskih postupaka, aktivnosti pripreme za školu i pomoći pri učenju. Ovim aktivnostima omogućit ćemo djeci sustavan rad, koji do sada nije postojao na području Virovitičko-podravske županije, te poboljšati kvalitetu života djece koja su u procesu odgode upisa u prvi razred i djece koja su uvjetovana prilagođenim ili individualiziranim programom - kaže je predsjednica udruge Vretenac Patricija Karaman.


Ističe da će roditeljima tih skupina djece biti pružana stručna podrška te će dugoročno biti povećana kvaliteta suradnje i povezivanja različitih pružatelja socijalnih usluga i jedinica lokalne i područne samouprave.


Projekt počinje u siječnju, a trajat će šest mjeseci. Radionice će se provoditi svaki tjedan u prostorijama posebnih odjela Osnovne škole Eugena Kumičića u Slatini.
– Važno je napomenuti da je ovo besplatan vid stručne podrške i pomoći djeci i roditeljima te je kao takav jedinstven na području Virovitičko-podravske županije - ističe predsjednica Karaman. P.Žarković
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike