Regija
POBOLJŠANI UVJETI RADA

Za 7 osnovnih škola više od 3,2 milijuna kn
Objavljeno 10. siječnja, 2020.
U prošloj je godini Grad Vukovar realizirao 20-ak projekata, najavljene nove investicije
VUKOVAR - Početkom prošle godine Grad Vukovar je preuzeo osnivačka prava nad osnovnim školama u Vukovara i u 2019. godini uložena su značajna sredstva u njihovo održavanje.
U povodu toga je gradonačelnik Ivan Penava sa suradnicima održao konferenciju za novinare u OŠ Antuna Bauera, kojoj su nazočili i ravnatelji škola. Također je uručio ključeve novog kombi-vozila vrijednog 200 tisuća kuna Mireli Posarić, ravnateljici OŠ Josipa Matoša, koju pohađa 60 učenika s posebnim potrebama. Uz riječi zahvale, Posarić je naglasila kako su uvjeti za rad u toj školi značajno poboljšani otkako su osnivačka prava prešla u nadležnost Grada.


U ime ravnatelja svih osnovnih škola Gradu je na važnim investicijama zahvalio Joza Mihaljev, ravnatelj Osnovne škole Antuna Bauera.


- U našu je školu uloženo više od pola milijuna kuna, obnovljena su vanjska sportska igrališta, saniran je krov sportske dvorane te kupljena potrebna oprema kako bismo imali što bolje uvjete za rad. Vjerujem kako će Grad i u sljedećim godinama prepoznati naše potrebe i osigurati financijska sredstva - poručio je Mihaljev.


Grad Vukovar je u protekloj godini za investicijsko održavanje škola izdvojio 2,6 milijuna kuna te više od 600 tisuća za nabavu dugotrajne imovine. Penava je naglasio kako je glavni motiv za preuzimanje osnivačkih prava nad osnovnim školama bila želja za unapređenjem uvjeta za rad.


- Realizirano je 20-ak projekata u svim školama, s tim da je riječ o uvođenju videonadzora, obnovi krovišta, sanaciji kritičnih mjesta i obnovi parketa u učionicama i dvoranama. Uveli smo i produženi boravak u pet osnovnih škola te njihovo funkcioniranje prilagodili modernom življenju i radnom vremenu roditelja - izjavio je Penava, dodajući kako će Grad nastaviti s ulaganjima kako bi mali Vukovarci imali uvjete za realizaciju nastavnog procesa barem jednake onima kakve imaju njihovi vršnjaci u drugim dijelovima Hrvatske, a s vremenom i bolje.


Čelništvo Vukovara navelo je kako je u gradskom proračunu za 2020. godinu predviđen iznos od 2,1 milijun kuna za sufinanciranje osnovnih škola, dok je iz proračuna Republike Hrvatske za javne potrebe osnovnog školstva uplaćeno više od 8,3 milijuna kuna.
Poručili su kako nastoje osigurati i dodatna sredstva preko Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara, ali i suradnjom s Razvojnom agencijom Vukovar koja uspješno radi na pripremanju projekata koje financira Europska unija.


Dragana Korpoš
O OBNOVI OŠ NIKOLE ANDRIĆA
Drugu školsku godinu učenici Osnovne škole Nikole Andrića nastavu pohađaju u prostoru OŠ Antuna Bauera, a Josipa Kotromanović-Sauka, ravnateljica OŠ Nikole Andrića, izjavila je kako ih raduju ulaganja u sve škole jer i njihovi učenici koristi od investicija u zgradi u kojoj su privremeno smješteni.

Gradonačelnik je kao velik iskorak istaknuo početak obnove zgrade OŠ Nikole Andrića, podsjetivši kako su u suradnji s Vladom Republike Hrvatske osigurana sredstava za obnovu.

- U samo godinu dana sve su naše škole došle u povoljniji položaj, pa predstojeće izazove očekujemo s radošću. Siguran sam kako ćemo osnovnoškolsko obrazovanje u našem gradu dovesti do razine na koju ćemo svi biti ponosni - poručio je Penava.
Možda ste propustili...

ŽUPAN DEKANIĆ PRIMIO I DARIVAO MALE NOGOMETAŠE

Uspješni limači NK-a Radnički

“ANTUN HORVAT” NA NATJECANJU WORLDSKILLS CROATIA 2024.

SSŠ domaćin u disciplini Pekarstvo

Najčitanije iz rubrike