Mozaik
U POVODU ROĐENDANA LEGENDARNOG GLAZBENIKA

Uskoro dva izdanja s raritetima Davida Bowieja
Objavljeno 10. siječnja, 2020.
Da je živ, veliki David Bowie u prošlu bi srijedu, 8. siječnja, proslavio svoj 73. rođendan i u povodu toga su najavljena dva nova izdanja, koja će sadržavati njegove rijetke i neobjavljene pjesme. Digitalni EP "Is It Any Wonder?" sastoji se od šest pjesama, koje će, u tjednom ritmu, biti objavljivane jedna po jedna. Prva je upravo postala dostupna, a riječ je o ogoljenoj verziji legendarne "The Man Who Sold The World" iz 1996., koju možete poslušati na YouTubeu. Inače, jedna od najpoznatijih Bowiejevih pjesama prvotno je izdana na njegovu trećem, istoimenom studijskom albumu iz 1970. godine, kada je označila konačnu prekretnicu kao pravi početak jedne velike karijere. Tijekom godina doživjela je bezbrojne prepjeve, od kojih je najpoznatiji onaj Nirvanin iz 1993., koji se godinu poslije našao na albumu "MTV Unplugged in New York".


Bowiejeva verzija iz 1996. naći će se i na "ChangesNowBowie", mini LP-ju od devet pjesama snimljenom u studenome 1996., tijekom proba za koncert u povodu njegova 50. rođendana, u njujorškom Madison Square Gardenu. Na snimci sviraju i pjevaju Gail Ann Dorsey (bas, prateći vokal), Reeves Gabrels (gitara) i Mark Plati (klavijature).
Mini LP "ChangesNowBowie" u ograničenom će izdanju biti objavljen, u povodu ovogodišnjeg Dana prodavaonica ploča, 18. travnja. D.M.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TUGA GLAZBENIKA I STRUKE ZBOG SMRTI RAJKA DUJMIĆA

Svojim je pjesmama bio dio
naših života i one će živjeti
zauvijek u mnogim srcima

2

ISKUSTVA ASTRONAUTA

Tutnjava, udari i vrućina prilikom povratka s ISS-a

3

STIGLI REZULTATI ANALIZE PODATAKA S RADIJSKIH I TELEVIZIJSKIH POSTAJA

Mia u top 20 najemitiranijih 2019.