Mozaik
OGNJEN SVILIČIĆ

Film "Glas" stiže u kina 23. siječnja
Objavljeno 9. siječnja, 2020.
"Glas", novi film našeg poznatog redatelja Ognjena Sviličića, u kojemu se pet godina nakon nagrađivanog "Takva su pravila" ponovno bavi borbom pojedinca s okolinom kroz prizmu tinejdžera, počinje od 23. siječnja 2020. igrati u hrvatskim kinima. U središtu priče filma "Glas" je Goran koji dolazi u internat gdje se nađe pod pritiskom instant-religije koja se ondje nameće, stoji u najavi distributera 2i Film. "Čvrsta stava da vjera ne smije biti prisilna, on pruža otpor svojoj okolini, čak i kad se svi okrenu protiv njega", dodaje se.


Prema riječima redatelja Sviličića, to je priča o otporu pojedinca kolektivu u kojoj glavne uloge imaju djeca, tinejdžeri koji se tek formiraju kao osobe, a koje kamera hvata u trenutcima kad donose svoje odluke o konformizmu i kada promišljaju o vjerodostojnosti informacija koje dobivaju od starijih, odnosno od institucija. Na kraju jedan od njih, glavni lik, uspije poljuljati njihove stavove i uzdrmati svijet u kojemu se do tada nije propitivalo ništa što im je bilo dano, napominje Sviličić o novom filmu, koji je svjetsku premijeru imao u listopadu na Međunarodnom filmskom festivalu u Busanu u Južnoj Koreji, najvećem azijskom festivalu. U filmu glume: Franko Jakovčević, Belma Salkunić, Karla Brbić, Barbara Vicković, Igor Kovač, Goran Bogdan, Stipe Radoja, Josip Lukić i drugi.


Scenaristi su Marijana Verhoef i Ognjen Sviličić, direktor fotografije Marinko Marinkić, montažerka Nataša Pantić, scenografkinja Ivana Škrabalo, snimatelj zvuka Igor Popovski, dizajneri zvuka Igor Perović i Ivan Kljajić, kostimografkinja Emilija Ivanovska Atanasovska te slikarica maske Iva Kurobasa.
Film je nastao u koprodukciji Maxima filma, Biberche productions i Skopje film studija. Producent je Damir Terešak, a koproducenti su Nikolina Vučetić Zečević i Tomi Salkovski. Hina
Možda ste propustili...

LEGENDARNA GRUPA IZVEST ĆE APSOLUTNO SVE NAJVEĆE HITOVE S 11 STUDIJSKIH ALBUMA

Rock-divovi The Cult svirat će na opatijskoj Ljetnoj pozornici

Najčitanije iz rubrike