Mozaik
PRINC HARRY I SUPRUGA MEGHAN SA SINOM

Ne žele biti u kraljevskoj obitelji i sele se u Kanadu
Objavljeno 10. siječnja, 2020.
Planiraju raditi i postati financijski neovisni i dalje dajući punu podršku kraljici

Princ Harry i supruga Meghan objavili su u srijedu da će se odreći uloge viših članova britanske kraljevske obitelji, raditi na tome da budu financijski neovisni i dio godine živjeti u Sjevernoj Americi.

"Namjeravamo se odreći uloge viših članova kraljevske obitelji kako bismo radili i postali financijski neovisni i dalje dajući punu podršku kraljici", priopćili su. Harry i Megan su posljednjih mjeseci govorili o tome da im teško pada medijski pritisak povezan s njihovom funkcijom. Kažu da su odluku donijeli nakon višemjesečnih razgovora. "Planiramo rasporediti vrijeme između Velike Britanije i Sjedinjenih Država uz poštovanje naših dužnosti prema kraljici i zajednici." Priopćenje su objavili nakon povratka iz višetjednog boravka u Kanadi gdje su proveli božićne blagdane sa sinom Archiejem, rođenim 6. svibnja 2019. nakon godine dana braka. Na produženi odmor otišli su nakon što je u listopadu prošle godine objavljen dokumentarni film o njihovim problemima s medijskom pozornošću.

Buckinghamska palača objavila je nakon toga da su razgovori s Harry i Meghan o njihovoj budućoj ulozi u ranoj fazi. “Razumijemo njihovu želju da krenu drugim putem, ali to su složena pitanja i trebat će neko vrijeme da kroz njih prođemo”, priopćila je palača. Harry (35) i Meghan (38) vjenčali su se u svibnju 2018. na raskošnoj svečanosti u dvorcu Windsor zapadno od Londona i Meghan je prošle godine rodila njihovo prvo djete, Archieja Harrisona Mountbatten-Windsora koji nije dobio kraljevsku titulu. Život u Britaniji i Sjevernoj Americi “omogućit će nam da odgojimo sina u duhu poštovanja kraljevske tradicije u kojoj je rođen, istovremeno pružajući našoj obitelji prostor kako bismo se usredotočili na novo poglavlje”, kažu Harry i Meghan. Zasad se ne zna kako će Harry i Meghan postati financijski neovisni, no mediji su prošle godine objavili da će Harry zajedno s Oprah Winfrey biti izvršni producent dokumentaraca o psihičkim bolestima za Appleovu videoplatformu.
Hina
TEŠKO PODNOSE MEDIJSKI PRITISAK KOJEMU SU IZLOŽENI
Par je posljednjih mjeseci govorio o tome da mu teško pada medijski pritisak povezan s njegovom funkcijom. Tabloidi su najprije s odobravanjem pisali o američkoj glumici koja je unijela svježinu u kraljevsku obitelj, da bi se zatim okrenuli protiv nje nakon niza otpuštanja članova osoblja kraljevske kuće i nadjenuli joj nadimak “Hirovite vojvotkinje” (Duchess Difficult). Harry je početkom listopada tužio tabloide Daily Mail i The Sun zbog narušavanja njihova privatnog života. U listopadu je također objavio da ima nesuglasica sa starijim bratom Williamom koji je drugi u nasljednom redu. Mediji su ih osuđivali što su koristili privatni zrakoplov dok su istovremeno promovirali zaštitu okoliša, kao i 2,4 milijuna funti vrijednu obnovu njihova novoga doma. Harry i William su prošle godine primili više od pet milijuna funti od njihova oca, princa Charlesa.
Možda ste propustili...

U NOVOJ SERIJI “THOSE ABOUT TO DIE” ROLANDA EMMERICHA

Hopkins kao car Vespazijan

NA PODRUČJU JUŽNE KALIFORNIJE

Lego kockice na udaru lopova

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DOLAZE SVJETSKA I REGIONALNA BLUES IMENA

Headliner Thrill Blues Festivala je 19-godišnja senzacija iz Velike Britanije

2

LEGENDARNA GRUPA IZVEST ĆE APSOLUTNO SVE NAJVEĆE HITOVE S 11 STUDIJSKIH ALBUMA

Rock-divovi The Cult svirat će na opatijskoj Ljetnoj pozornici

3

DISKOGRAFSKA SPAJALICA: VLADIMIR KOČIŠ ZEC

Volim napraviti povremeno određene pomake, odmak od nekog svojeg standarda