Tehno
LENOVO PREDSTAVIO NOVE UREĐAJE NA CES-U 2020

Novi ThinkPad izrađen je od kombinacije laganih legura i karbonskih vlakana
Objavljeno 10. siječnja, 2020.
Lenovo na sajmu CES 2020 nastavlja svoju misiju uvođenja novih uređaja te je predstavio niz inovacija koje imaju potencijal transformirati živote, unaprijediti industrije i otkriti nove mogućnosti koje pruža brzo doba povezivosti u kojemu živimo


S obzirom na to kako 5G nastavlja uvelike mijenjati tehnološko okruženje i omogućuje pametne gradove, pametnu infrastrukturu i pametni IoT (internet stvari), tvrtka Lenovo predstavila je prvo na svijetu 5G osobno računalo i prvi put objedinila 5G povezivost s vrhunskim računalnim iskustvom izvan tehnologije pametnih telefona. Yoga 5G je ultraprijenosno 2-u-1 računalo i prvo osobno računalo koje pokreće Qualcomm Snapdragon 8cx 5G računalna platforma. Omogućuje brzu 5G mrežnu povezivost koja je do 10 puta brža od 4G kada ste u pokretu uz pomoć 5G davatelja usluga te pristup pouzdanoj Wi-Fi konekciji kada ste kod kuće. Yoga 5G prijenosno računalo bit će dostupno u proljeće 2020. s početnom cijenom od 1499 američkih dolara.


Kao lider u predstavljanju novih formata (form factors) na tržištu, tvrtka Lenovo ponovno je transformirala koncept prijenosnog računala s prvim preklopnim osobnim računalom na svijetu ThinkPad X1 Fold. Koristeći vrhunski inženjering i mišljenje kupaca kako bi iz temelja promislili o prijenosnom formatu (form factor), novi revolucionarni ThinkPad izrađen je od kombinacije laganih legura i karbonskih vlakana te presvučen kožnom zaštitnom folijom. Uz trajnost i pouzdanost koja se očekuje od ThinkPad brenda, X1 Fold potpuno je funkcionalno prijenosno računalo s preklopnim 13.3-inčnim OLED zaslonom koje teži manje od jednog kilograma. X1 Fold bit će dostupan sredinom 2020. godine, s početnom cijenom od 2499 američkih dolara.


Kako se razlike između upotrebe prijenosnih računala i pametnih telefona sve više smanjuju i kako nova generacija radne snage istovremeno obavlja zadatke na više uređaja, Lenovo je predstavio ThinkBook Plus – prijenosno računalo s inovativnim e-ink zaslonom koje omogućuje poboljšan fokus i veću produktivnost. Zaslon se može koristiti za izradu ilustracija i zapisivanja bilješki s pomoću Precision Pen, a istovremeno za primanje nužnih obavijesti kad je poklopac zatvoren. ThinkBook Plus prijenosno računalo bit će dostupno od ožujka 2020. godine, s početnom cijenom od 1199 američkih dolara.


Chromebook je računalo koje pokreće Chrome OS – intuitivno jednostavan, brz i sigurniji operativni sustav. Novi Lenovo IdeaPad Duet Chromebook jedan je od najlakših i najtanjih Chromebookova na svijetu s dugim trajanjem baterije do 10 sati. IdeaPad Duet Chromebook bit će dostupan od svibnja 2020. godine s početnom cijenom od 279,99 američkih dolara. M.R.
Najčitanije iz rubrike