Sport
OD PROLJEĆA VAR TEHNOLOGIJA NA HRVATSKIM TERENIMA

Vratiti povjerenje gledatelja
Objavljeno 9. siječnja, 2020.
Englezi su zbog tehnologije na rubu živaca, mnogi ugledni njemački nogometaši zazivaju da "to treba hitno zabraniti", ljute se i u ostalim europskim ligama, a VAR od proljeća stiže i u Hrvatsku. Posljednjeg dana siječnja utakmicom između Intera i Istre 1961 kreće proljetni dio Prve HNL, a bit će to povijesni dan za hrvatski nogomet, jer će utakmica u Zaprešiću biti premijerna u HNL-u na kojoj će se primjenjivati Video Assistant Referee, odnosno VAR tehnologija. VAR će biti na svim našim prvoligaškim terenima te utakmicama Kupa.

- Uvođenje VAR-a iskorak je u HNS-u. Htjeli smo vratiti povjerenje gledatelja koje je bilo poljuljano i ovo je jako dobar potez - kazao je izvršni direktor Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić na prezentaciji koja je održana u prostorijama Sudačke komisije u Sesvetama te dodao:

O uvođenju VAR-a u domaća nogometna natjecanja govorio je predsjednik Komisije nogometnih sudaca i voditelj projekta uvođenja VAR sustava u Hrvatsku Ante Kulušić, voditelj VAR edukacije Domagoj Vučkov te instruktori za VAR Bruno Marić i Tomislav Šetka.

- VAR će još evaluirati i neke stvari bit će još jasnije. Mi smo od starta zauzeli čvrst gard i protokol je temeljni dokument, suci se moraju držati njega. VAR se ne uvodi kako bi donosio najbolje odluke, nego je tu da onemogući čiste i očite pogreške - poručio je Marić. I. Li.

Ivana Liović
Možda ste propustili...

MURSA-OSIJEK UZVRATILA KAŠTELANIMA I PORAVNALA SERIJU

Odluka u finalisti doigravanja za prvaka pada u nedjelju

DOBRO RASPOLOŽENJE NA OPUS ARENI

Mierezu sam morao reći da malo stane i predahne

Najčitanije iz rubrike