Sport
U GRADSKOM VRTU VLADA ZAVJET ŠUTNJE

Iz kluba ne izlazi ništa
o kupnji ili prodaji, ali ove
bi zime moglo biti transfera
Objavljeno 31. prosinca, 2019.

Zimski prijelazni rok za nogometaše počinje tek sredinom siječnja, ali to ne znači kako se do tada neće ništa događati. Moguća pojačanja već su podcrtana na listi želja u mnogim klubovima te se na njima radi i tijekom zatišja koje je trenutačno u HNL-u. To vrijedi i za NK Osijek, čiji sportski direktor Alen Petrović zasigurno ima nekoliko potencijalnih imena koja bi mogla pojačati bijelo-plavi kadar.

No to nije nužno da će se novi ulazni transferi u Gradski vrt dogoditi već ove zime jer poznato je kako siječanjski prijelazni rok obično klubovima dođe za "krpanje" momčadi u slučaju neočekivanih problema s ozljedama ili eventualno početak remonta, ako je bilo rezultatskog podbačaja u prvom dijelu sezone. Osijek nisu snašli ti problemi. Kada je u pitanju igrački kadar, trener Ivica Kulešević nema problema, čak će se nakon duže stanke u momčad vratiti oporavljeni Alen Grgić, a jasno je i kako se ne može govoriti ni o krahu na rezultatskom planu. Iako su na zimsku stanku otišli kao četvrtoplasirani u hrvatskom prvenstvu, dobra jesenska završnica i deset bodova u posljednja četiri kola potpuno su približili bijelo-plave željenom drugom mjestu, za kojim sada zaostaju samo dva boda. U Kupu je sve odrađeno prema planu, izboreno je polufinale, pa će tako Osijek u proljetnom dijelu prvenstva igrati na oba domaća kolosijeka.

Naravno, uvijek se može i želi više, pa nije isključeno kako će u lovu na najviše domete Kulešević dobiti dodatni vjetar u leđa u pogledu nekog pojačanja ove zime. Nije tajna kako je u kombinacijama za dolazak u Gradski vrt bio Kristijan Lovrić, krilni napadač Gorice spominjao se i ljetos, no do dogovora nije došlo.

Vjerojatno su i brojni navijači bijelo-plavih priželjkivali kako će i dolazak njegove zaručnice Monike Conjar u redove ŽNK-a Osijek pogurati priču prema pozitivnom raspletu, no od toga ništa. S obzirom na to da 24-godišnji napadač Goričana nastavlja s odličnim igrama te dijeli treće mjesto liste strijelaca s osam prvenstvenih pogodaka, vrlo je izvjesno kako ga Gorica ne namjerava prodati za sitniš. Milijunska bi pak odšteta u ovom trenutku bila vjerojatno preveliki zalogaj za osječkog prvoligaša, prvenstveno zbog toga što je i sam predsjednik Ivan Meštrović više puta isticao kako (pre)velikih iznosa za transfere neće biti dok se ne dovrši novi stadion. No Osijek je ljetos plaćajući rekordnu odštetu od 1,3 milijuna eura za Antonija Mancea pokazao da se može utrkivati s ostalima i na tom planu, a nije isključeno da se transfer, Lovrića ili nekog drugog, dogodi i u dogovoru klubova o dijeljenju kasnije odštete prilikom odlaska u inozemstvo. U posljednje su vrijeme milijunski izlazni transferi iz Gradskog vrta postali već normalni, pa je svakako i to jedan od argumenata u omekšavanju druge strane. Naravno, većini je obično draža opcija "bolje novci sad nego poslije", pa je i pitanje koliko je u ovom trenutku realan dolazak nekog igrača poput Lovrića. Slično bi se moglo reći i za veliku želju predsjednika Meštrovića - dinamovca Lovru Majera, koji će teško maksimirski stadion zamijeniti Gradskim vrtom. Razlog nije samo taj što u hrvatskom prvaku i dalje vjeruju kako će mladi reprezentativac konačno u cijelosti razviti svoj talent te postati stožernim igračem "modrih" nego i gotovo već uobičajena rezerviranost igrača kada bi metropolu trebali zamijeniti drugom sredinom u Hrvatskoj.

Lovrić i Majer samo su dva najzvučnija imena koja su se spominjala u kontekstu dolaska u Osijek, no definitivno nije isključeno da se neki ‘‘bombastični‘‘ ulazni transfer dogodi i ovog siječnja. Prošlog se neočekivano ukazala prilika za dovođenjem mađarskog reprezentativca Laszla Kleinheislera, koji se odmah pokazao kao veliko pojačanje te je iz Kluba i tada i poslije najavljeno kako će objeručke prihvatiti svaku sličnu priliku. Tko zna, možda sportski direktor već ima sličnog "asa u rukavu", koji će navijačima bijelo-plavih dodatno rasplamsati maštu o rekordnim dosezima ove sezone.

Goran Roguljić
Mnogi bi rado vidjeli Kristijana Lovrića u Gradskom vrtu, a želja predsjednika je i Lovro Majer
Najčitanije iz rubrike