Tehno
VODIČ KROZ BOŽIĆNU KUPNJU – 2. DIO

Idealan poklon - najbolji uređaji testirani ove godine
Objavljeno 20. prosinca, 2019.
Nadamo se da ste kroz dva nastavka našeg vodiča uspjeli pronaći nešto što vam se sviđa

Evo nas i u drugom nastavku našeg ultimativnog vodiča kroz top-uređaje koji mogu biti idealan poklon za nekoga vama dragog, ili za vas osobno. Tijekom godine tech-lifestyle novinarima, kakvima se na portalu CroPC.net smatramo, kroz ruke prođe gomila uređaja, a kraj godine obično je rezerviran za pregled najboljih za koje smatramo da bi mogli biti idealan poklon. Nadamo se da ste kroz dva nastavka našeg vodiča uspjeli pronaći nešto što vam se sviđa. Portal CroPC.net želi vam sretne blagdane i uspješnu 2020. godinu!



Samsung Galaxy S10+

Izbor najboljih u drugom dijelu otvara vjerojatno jedan od najpoželjnijih pametnih telefona ove godine - Samsung Galaxy S10+. Posebno predstavljati sve mogućnosti koje Samsungov top-model ima - nema smisla, no spomenimo kako Galaxy S10+ ima trostruku kameru u konfiguraciji 12+12+16MP, gdje je glavna 12MP s otvorom blende od f/1.5 do f/2.4, Dual Pixel autofokusom i OIS-om. Druga 12MP kamera je telefoto kamera s OIS-om i f/2.4 otvorom blende, autofokusom te podrškom za 2x optičko povećanje. Treća je pak UltraWide širokokutna s dokazano najširim kutom snimanja i f/2.2 otvorom blende. Sve tri kamere u zajedničkom radu pružit će vam zadovoljstvo stvaranja zaista nevjerojatnih fotografija koje telefon danas može snimiti. Prednja selfie kamera ima dvije leće u konfiguraciji identičnih 10 MP i 8 MP senzora dubine za još nešto bolje efekte zamućenja pozadine iza portreta. Uz neodoljivi izgled i vrhunske performanse ne čudi zašto bi svatko od nas poželio ovaj telefon ispod bora.

Audison audiosustav

Imate li u svojoj blizini automobilskog entuzijasta ili možda zaljubljenika u audio najvišeg standarda, tada je odabir Audison rješenja za automobil najbolji mogući poklon ove godine. Audison je lider u području automobilske akustike krojene baš za specifičan model automobila, a zahvaljujući vrhunskim komponentama tu je i nezaboravno audioiskustvo. Čak i ako niste vješti odabrati pravo rješenje za vaš automobil, zagrebački Kr-Electronic studio u tome će vam pomoći te instalirati sve odabrano.

Electrolux Pure Q9

Kako treba izgledati usisavač za sljedeće desetljeće? Upravo kao Electrolux Pure Q9! Izgleda kao s drugog planeta. Ističe se besprijekornim dizajnom, koji nije tu samo u službi ljepote, nego je u službi funkcionalnosti koje ovaj usisavač donosi. Ergonomska drška, ali i mogućnosti odvajanja usisavača iz drške te njegovo pretvaranje u ručni usisavač posebno su dojmljivi. Materijali su priča za sebe, pa tako osim visokokvalitetne plastike kao materijal korišten je i titanij! Zahvaljujući njemu usisavač je čvrst, lagan i stabilan. Poboljšanje u odnosu na sve druge 2u1 modele usisavača vidljivo je i u čišćenju rotacijske četke koju više nije potrebno toliko često skidati i čistiti od dlaka. Naime, dovoljno je pritisnuti papučicu i četka će se samostalno riješiti nakupljenih dlaka

AOC C24G1

Ako posjedujte stolno računalo koje se uspješno nosi sa svim zadacima, tada možda samo preostaje kupnja monitora. Bilo bi dobro da osim za rad bude prikladan i za zabavu. Gamerski monitor tu se nameće kao privlačan izbor, a AOC C24G1 kao jedan od povoljnijih koji nudi podršku za AMD FreeSync tehnologiju. Monitor dolazi s dijagonalom od 24 inča, što je po nama optimalna dijagonala. Razlučivost prikaza je 1920 x 1080 točaka, matrica je VA, a završni sloj matiran tako da nema odbljeska od okolnog svjetla, dok je vrijeme odziva od samo 1 ms zaduženo za trenutačnu spremnost monitora. Prodaje se prema preporučenoj cijeni od oko 1500 kuna, što ga čini jednim od pristupačnijih poklona.

ADATA XPG Flame DDR4

Imate li nekog kome su računala, rad i igranje na njemu dio svakodnevnice, kupnja neke komponente posebno je drag poklon. ADATA XPG Flame je DDR4 memorija koja stiže u paketu od 2x 16 GB, no osim velikog kapaciteta pozornost zaokuplja i pogled na performanse koji otkriva frekvenciju od visokih 2.666 MHz i latencije od CL18-18-18. Ova memorija opremljena je i metalnim hladnjakom, a osim toga podražava i overklokiranje.


Marin Režić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike