Sport
MEMORIJALNI GIMNASTIČKI TURNIR U NOVOM SADU

Prpić zlatni, Solar brončani, a Vukovcu norma za EP
Objavljeno 11. prosinca, 2019.

U Novom Sadu održan je deseti međunarodni memorijalni turnir "Laza Krstić i Marica Dželatović“ u muškoj i ženskoj sportskoj gimnastici na kojem su nastupili predstavnici iz devet zemalja. Svoje predstavnike u različitim dobnim uzrastima imala su i dva osječka gimnastička kluba, Osijek Žito i Inova gim.

Prvi nastup na međunarodnoj sceni imali su najmlađi ‘‘inovaši" Patrik Felinger, Josip Turk i Gabrijel Solar, a u seniorskoj konkurenciji nastupile su i njihove starije klupske kolege, reprezentativci Mauro Nemčanin i Renato Prpić te Josip Vukovac iz Osijek Žita. U finalu kod seniora na konju s hvataljkama nadmetao se Renato Prpić, a Nemčanin je kiksao i nije bio u prigodi boriti se za medalju. Prpić je i u finalu osvojio prvo mjesto s ocjenom 13.600. Na konju s hvataljkama, premda je još junior, među seniorima je nastupio i Josip Vukovac iz redova GD-a Osijek Žito, čiju je ulogu trenera na ovom natjecanju preuzeo Robert Seligman. U kvalifikacijama je zauzeo sedmo mjesto, međutim kako su bolje plasirana bila dvojica hrvatskih gimnastičara (Mateo Žugec iz varaždinske Vindije osvojio je drugo mjesto, nap. a.), nije nastupio u finalu. Međutim, Vukovac je svojom vježbom postao B kandidat za nastup na Europskom juniorskom prvenstvu.

U konkurenciji dječaka do 11 godina Gabrijel Solar osvojio je treće mjesto u finalu partera. Inače, u finale je ušao također nakon trećeg mjesta u kvalifikacijama. Inače, radi se o sinu Saše Solara, nekadašnjeg reprezentativca Hrvatske i danas gimnastičkog trenera. Gabrijel je mlada nada koja bi trebala nastaviti “lozu Solarevih”. U kvalifikacijama su se predstavili i ostali mladi “inovaši”. Tako je Patrik Felinger, jedan od najmlađih natjecatelja uopće u Novom Sadu, na parteru zauzeo 21. mjesto u konkurenciji 34 gimnastičara. Josip Turk bio je solidan 20. na konju s hvataljkama, a na parteru je imao pad iz salta, što ga je koštalo boljeg plasmana. Na kraju je zauzeo 30. mjesto. U svakom slučaju veseli što se pojavljuje i najnovija generacija osječkih gimnastičara. K.Lacković
Osječki gimnastičari predstavili su se u vrlo dobrom izdanju na novosadskom memorijalnom turniru
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini