Osijek
BILJANI OBILJEŽILI CRKVENI GOD

Misu predvodio biskup Komarica
Objavljeno 11. prosinca, 2019.
U Bilju su u župi Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije proslavili crkveni god. Župnik Dejan Henčić kaže da se trodnevnom duhovnom obnovom, koju su predvodili članovi zajednice MIR iz Osijeka, cijela župna zajednica pripravila na proslavu Zaštitnice župe.

Predstavnici Općine na čelu s načelnikom Željkom Cickaj, predstavnici braniteljskih udruga i roditelji poginulih branitelja, okupili su se na mjesnom groblju na molitvi koju je predvodio župnik Henčić, a svečano pontifikalno misno slavlje predvodio je u biljskoj župnoj crkvi mons. Franjo Komarica, banjalučki biskup.

- Monsinjor Komarica učvrstio je cijelu zajednicu u vjeri, nadi i ljubavi te nas sve pozvao na odgovorno zauzimanje za kršćanske vrijednosti u društvu u kojem živimo. Nakon misnog slavlja uslijedio je zajednički domjenak na župnom dvorištu koji su pripremili župljani. Ovakvi susreti i događaji pokazuju da ovaj dio Đakovačko-osječke nadbiskupije živi skromno, ali ponosno, vjerni Bogu, Crkvi i Domovini. Unatoč velikim iseljavanjima, poteškoćama s pronalaskom posla i u borbi za egzistenciju, narod Božji zagledan u Bezgrješnu Djevicu Mariju želi ići Isusovim putem te duhovno i materijalno obnavljati svoju crkvu, društvo i obitelj - kaže župnik Henčić. D.P.
Možda ste propustili...

HRVATSKO DRUŠTVO ZA BUBREG HRVATSKOG LIJEČNIČKOG ZBORA

Kongres nefrologa od 12. do 14. 4.

JEDNI U BIH, DRUGI U ZAGREBU, TREĆI RASUTI PO SVIJETU...

Livnjaci se družili u Parku prinčeva

Najčitanije iz rubrike