Regija
BIZOVAČKO VIJEĆE PRIHVATILO PRIJEDLOG PRORAČUNA ZA 2020.

Gotovo 20 milijuna kuna za niz
važnih projekata i nova ulaganja
Objavljeno 9. prosinca, 2019.
BIZOVAC


Nakon kraće rasprave, na posljednjoj sjednici Općinskog Vijeća Bizovac općinski vijećnici prihvatili su prijedlog proračuna Općine Bizovac za 2020. godinu s projekcijama za razdoblje 2021.-2022. godinu koji je utvrđen u iznosu od 19.330.930 kuna.


U vrlo ambicioznom, razvojnom i socijalnom proračunskom dokumentu bizovačke općine predviđena su financijska sredstva za sva važna područja života bizovačkog kraja. Prilikom obrazlaganja Proračuna za godinu koja slijedi općinski načelnik Srećko Vuković istaknuo je i opisao sve predviđene kapitalne investicije. Kapitalna ulaganja u infrastrukturu na području Općine Bizovac iznose ukupno 8.572.000 kuna, a među brojnim investicijama izdvajaju se stavke poput izgradnje sustava za odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda, gradnja poslovno-skladišne zgrade općinskog komunalnog pogona u poslovnoj zoni Sajmište, gradnja ljetne pozornice u Cretu, gradnja nadstrešnice i sanitarnog čvora na Olimpijskom stadionu Brođanci, asfaltiranje ceste do groblja u Habjanovcima, obnova nogostupa u Cretu te asfaltiranje parkirališta na groblju i kod škole Samatovcima. Planira se i gradnja dječjeg igrališta u sportskom centru BSK-a Bizovac, vježbališta na otvorenom u Novakima, nastavak izgradnje javne rasvjete u naseljima Brođanci i Habjanovci i izgradnja javne rasvjete u Ulici A. Starčevića. Sanirat će se i ograda na groblju Cret, urediti zgrada NK Hajdin Cret, urediti ribički dom na bizovačkom bajeru, te ishoditi projektno tehnička dokumentacija energetske obnove zgrade NK Jadran Habjanovci. Krenut će i obnova Edukativnog centra u Samatovcima, obnova zgrade NK BSK-Termia, dogradnja dječjeg vrtića Maslačak, gradnja velike natkrivene terase na zgradi NK Sloga 1958 u Samatovcima, te izrada projektno-tehničke dokumentacija za gradnju mosta na Poganovačko-kravičkom kanalu.


Za poticanje razvoja gospodarstva i poljoprivrede planira se izdvojiti 220.000 kuna, za potrebe u obrazovanju 1.158.000 kuna, za javne potrebe u kulturi i potporu župnim zajednicama Bizovac i Brođanci 1.033.000 kuna.


Prilikom predstavljanja proračuna vidljivo je da će se i dalje financirati tradicionalne manifestacije i godišnje aktivnosti udruga u kulturi sa 100.000 kuna, a nastavit će se uređivati i kulturno-povijesni spomenik graditeljske baštine kuriju Normann Prandau. Za potrebe sporta i rekreacije predviđeno je 392.000 kuna, javne potrebe u socijalnoj skrbi 2.542.215 kuna, a protupožarnu i civilnu zaštitu 371.000 kuna.


- U sljedećoj, 2020. godini na području bizovačke općine očekuju se intenzivni radovi u sklopu dvaju važnih projekata. To je rekonstrukcija državne ceste D2 od Normanaca do Josipovca s gradnjom biciklističkih staza. Ova prometnica prolazi kroz naselja Cret Bizovački, Bizovac i Samatovci, a ukupna vrijednost investicije Hrvatskih cesta iznosi 90 milijuna kuna. Drugi projekt je izgradnja odvodnog sustava kroz Bizovac i Samatovce, gdje ukupna vrijednost radova za ova dva naselja premašuje 40 milijuna kuna - naglašava načelnik Vuković.
Dodaje i kako očekuje i nova ulaganja u razvoj Bizovačkih toplica te HŽ-a u razvoj željezničke prometne infrastrukture, odnosno putničkih željezničko-cestovnih prijelaza i obnovu kolodvora. L.Aničić
220

tisuća kuna za poticanje razvoja gospodarstva i poljoprivrede
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike