Sport
MEĐUNARODNI BOŽIĆNI VETERANSKI RUKOMETNI TURNIR

Trogirani slavili nakon sedmeraca, domaće najbolje kod rukometašica
Objavljeno 9. prosinca, 2019.

Osijek je i ovoga prosinca bio okupljanje rukometnih veteranki i veterana. Sedamnaesti put u dvorani Zrinjevac održan je Međunarodni božićni rukometni turnir za veteranke i veterane. Ovogodišnji je okupio oko 350 igračica i igrača iz 26 ekipa, od kojih 16 u muškoj i 10 u ženskoj konkurenciji iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Crne Gore.

Okupljanje u Osijeku započelo je još u četvrtak u popodnevnim satima, kada su krenule pristizati ekipe. Sve one, osim na parketu, tijekom turnira pokazale su "zavidnu aktivnost" i izvan terena. Naime, u predvorju ispod sjeverne tribine dvorane Zrinjevac tamburaši su zagrijavali sve sudionike, koji su u petak prodefilirali na svečanom otvorenju.

Trogir pa dolina Neretve
U muškoj konkurenciji 16 je momčadi bilo podijeljeno u četiri skupine, nakon čega se igralo razigravanje. Na kraju su u polufinalu u borbi za medalju završile momčadi RK-a Opuzen, Zlatne godine iz Metkovića, MVRK Kairos iz Hvara te VRK Crvenka Jaffa iz Srbije. Tako se u polufinalu odigrao susret velikih susjedskih rivala između Opuzenaca i Metkovčana. Za momčad Metkovića igrao je i nekadašnji zlatni olimpijac Nikša Kaleb, a Opuzence je predvodio također reprezentativni pivot i nekadašnji internacionalac Mario Bjeliš. Ovaj su put pobjedu odnijeli Opuzenci. Slavili su s 8:5 i dobili priliku do sljedećeg susreta zadirkivati svoje susjede. U drugom polufinalu Kairos Trogir svladao je Crvenku Jaffa s 9:6. U susretu za treće mjesto metkovačke Zlatne godine svladale su Crvenku Jaffu, također s 9:5, da bi u finalu na kraju slavio Kairos Trogir, koji su svladali VRK Opuzen nakon sedmeraca. Osnovni dio susreta završio je 3:3, da bi u raspucavanju sedmeraca Trogirani slavili s 5:4.

Naslov ostao kod kuće
U ženskoj konkurenciji deset ekipa bilo je podijeljeno u tri skupine, dvije su imale tri, a jedna četiri ekipe. Pobjednice svake skupine poslije su razigravale za plasman od prvog do trećeg mjesta. Tako su u borbu za raspodjelu medalje ušle ekipe Old akcije iz Slovenije, N.S. veteranke iz Novog Sada te domaće rukometašice ŽVRK-a Osijek. Na kraju je naslov ostao u Osijeku. Domaće su naime svladale Old akciju sa 6:5, a novosadske veteranke s 5:3. Drugo mjesto pripalo je Novosađankama, koje su svladale slovenske "stare puce" sa 7:6. Na svečanoj večeri, nakon završetka turnira, osim dodjele najboljim momčadima i ekipama, proglašeni su i najbolji pojedinci. U ženskoj konkurenciji za najbolju vratarku proglašena je Slavica Kaić iz zajedničke ekipe Arene Pula i Rijeke. Najbolji strijelac bila je Ljiljana Milinović iz ekipe Frajle Internacional, a najboljom igračicom proglašena je Aleksandra Bečka iz ŽVRK-a Osijek. Kod muškaraca najbolji vratar bio je Baldo Dragaš iz pobjedničke momčadi Kairosa, njegov suigrač, Marko Šimović, bio je najbolji strijelac, a za najboljeg igrača 17. osječkog veteranskog turnira proglašen je Mario Bjeliš iz Opuzena. K. Lacković
26

ekipa sudjelovalo je na 17. Božićnom veteranskom turniru
Možda ste propustili...

MALA ODBOJKA NA REGIONALNOJ RAZINI

Rivalima motiv za dalje, Mursi primat

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže zajedništvo i podršku

SLAVONSKI OBRAČUN U SUPERSPORT PRVOJ LIGI

U srazu sa susjedima motiv nam je još veći

Najčitanije iz rubrike