Sport
SUPERLIGA ODBOJKAŠA

“Mursaši” uzeli tri boda i spašavali se od petog seta
Objavljeno 8. prosinca, 2019.
Petu pobjedu u nizu, a već osmu ove sezone, ostvarili su odbojkaši s Drave protiv zagrebačkih “medicinara”

Opravdao je dvoboj Murse-Osijek i Medicinar Trnja epitet derbija 9. kola Superlige odbojkaša. Tri boda ostala su u Gradskom vrtu, Osječani su tako uspješno krenuli u domaći prosinac.

Momčad Marija Tepperta seriju od tri domaće utakmice otvorila je protiv direktnog suparnika u borbi za mjesto koje u drugoj ligaškoj fazi donosi igranje u najjačoj skupini. Znali su „mursaši“ vrijednost koju mogu izvući iz ove utakmice. Izvukli su maksimum, sva tri boda, iako se moglo dogoditi da raspodjela plijena bude i drugačija, odnosno nepovoljnija za domaćina.

Nije izgledalo da će susret poprimiti tako dramatične obrise nakon što je Mursa-Osijek riješila dva uvodna seta u svoju korist. Istina, pokazali su Zagrepčani i u tim trenucima da su u stanju parirati i opasno zaprijetiti. Ništa čudno, jer domaću momčad dobro poznaje gostujući trener Davor Meringer (sjedio dvije sezone na klupi „mursaša“), a osim njega na suprotnoj strani mreže bili su mladi igrači Karlo Jakovac i Lovro Vranješ, koji su prve odbojkaške korake načinili u gradu na Dravi. Tako su „medicinari“ u prvom setu vodili 12;6, nakon čega su stali, a slično im se dogodilo i u sljedećoj dionici. Domaćin je tada od 8:12 nanizao 11 poena i učvrstio vodstvo. No trebalo je još potvrditi pobjedu, a to je malo potrajalo. Treći set bio je potpuno u znaku gostiju, a upravo je to dio utakmice u kojoj Osječani u pravilu slabo reagiraju. Na svih pet prethodnih dvoboja koji su otišlli u četvrti ili pet set, Teppertova je momčad gubila treći. Ovdje je vrlo lako mogla i četvrti. No, set-loptu za 2:2 domaćin je spasio i tako uz dosta sreće stigao do planiranog ulova.

- Očekivano teška utakmica, ali na kraju smo uzeli pobjedu koja ima dvostruku težinu. Za dodatna tri boda udaljili smo Medicinar od drugog mjesta, zato sada imamo i malo komotniju situaciju. Nakon dva seta, nismo nastavili u istom ritmu. Treći smo dio odradili ispod razine, mučili smo se u nastavku, ali smo uspjeli izbjeći rulet odlučujućeg seta. Imali smo kvalitetne reakcije kada je bilo najvažnije - kaže Josip Ilić, najraspoloženiji igrač u pobjedničkom sastavu, koji je i u trenucima odluke bio nerješiva enigma za zagrebačku obranu. Mursa-Osijek ima prigodu nastaviti pobjedničku seriju koja traje već pet kola.

U ovom je pak uvjerljiv gostujući poraz doživjela brodska Marsonia, Rijeka je slavila 3:0 (25:9, 25:13, 25:15). Ostali rezultati: Split - Kitro Varaždin 3:0 (21,18,18), Centrometal - Rovinj 3:0 (13,15,17) i Sisak - Zadar 3:0 (15,22,20).

Nino Benčina
MURSA-OSIJEK       3

MEDICINAR T.       1

OSIJEK – Mala dvorana Gradski vrt. Gledatelja: 50. Suci: Ksenija Jurković i Jasmin Ramić (oboje Sisak).

MURSA-OSIJEK: Bešlić, Ilić, Kraljević, Marinović, Šimunić, Gubić, Suk, Prlić, Šućur, Varga, Nedić, Majer, Stanković.

MEDICINAR TRNJE: Lučić, Martino, Bartol, Brčić, Jakovac, Barić, Novalić, Radoš, Jurić, Vranješ, Kuruc, Skorin.

REZULTAT PO SETOVIMA: 25:22, 25:22, 14:25, 26:24
Najčitanije iz rubrike