Osijek
GRADSKA ČETVRT NOVI GRAD

Šahovske garniture na dar umirovljenicima
Objavljeno 9. prosinca, 2019.
Šest šahovskih garnitura namijenjenih igranju Gradske lige na Svetog Nikolu dobili su članovi šahovskog kluba Matice umirovljenika - podružnice Sjenjak. Jednima od osnivača kluba i najaktivnijim članovima Matice umirovljenika Ivanu Stolaru i Petru Uglješiću u prostorijama Gradske četvrti Novi grad dar vrijedan 800 kuna uručili su predsjednik i dopredsjednik Vijeća četvrti, Luka Došen i Ivan Karalić.

- Donijeli smo odluku da doniramo sredstva za nabavu šahovskih garnitura kako bi naši umirovljenici mogli aktivno sudjelovati u šahovskoj Gradskoj ligi. Klub šahista sigurno je najaktivniji u našoj četvrti, okupljaju se od ponedjeljka do petka od 9 do 13 sati i već je to tako punih 20 godina. Nikada s njima nismo imali nikakvih problema, sami se organiziraju, održavaju cijeli prostor i pravo je vrijeme bilo da ih za to nagradimo - kaže Došen.

Šahisti umirovljenici zahvalni su što stare garniture mogu zamijeniti novim i odgovarajućim za održavanje Gradske lige čiji su i osnivači.

- Do sada smo opremu nabavljali iz vlastitih sredstava - kaže Stolar, dodajući kako osim toga nekoliko puta godišnje igraju i međunarodne turnire kada im u goste dođu umirovljenici iz Mohača i Pečuha. T.P.
Možda ste propustili...

U OŠ DALJ OKONČAN POLA MILIJUNA EURA VRIJEDAN PROJEKT KOZMOS

Visokotehnološkom društvu trebaju za STEM osnaženi učenici i nastavnici

2. KONGRES HRVATSKOG DRUŠTVA ZA BUBREG OKUPIO 250 NEFROLOGA

Kroničnu bubrežnu bolest ima 12 % populacije u RH, a mnogi ne znaju da su bolesni

DUBRAVKA BIUK. V.D. PREDSTOJNICE KLINIKE ZA OČNE BOLESTI KBC-A OSIJEK

Uložili smo puno truda kako bismo čekanje na operaciju mrene skratili na 180 dana

Najčitanije iz rubrike