Sport
DERBI NOGOMETAŠICA NA MAČKAMAMI

Vraća li se državni primat u Osijek?
Objavljeno 7. prosinca, 2019.
Prošloga je vikenda završen prvi dio prvenstva najboljih nogometašica Hrvatske, ali nije kompletiran! Ostao je, naime, odigrati još jedan zaostali susret, i to najvažniji.

Međusobno se sastaju dvije uvjerljivo najbolje ekipe, koje su uzele sve bodove iz prethodnih devet utakmica, nakon kojih je aktualni prvak Split na prvom mjestu zbog znatno bolje gol-razlike. Ona, dakako, neće biti presudna, nego međusobni okršaji, od kojih je prvi, od ovosezonska pretpostavljena četiri, sutra (nedjelja) na osječkoj "Mačkamami". Na tom je mjestu bio i posljednji proljetni, odnosno prošlosezonski susret istih protivnica, u kojemu nije bilo pobjednika (3:3) te je državni primat, poslije niza godina, preselio u Split. Mogućnost njegova povratka jasnije će se nazreti u tome najvećem hrvatskom derbiju, čiji je početak predviđen u nedjelju u 13 sati. Trener Osječanki Tihomir Rudež na raspolaganju će imati kompletan igrački kadar u kojemu nema strankinja, za razliku od splitskog u kojemu participira nekolicina koja čini dodanu vrijednost u ionako kompaktnom sastavu U-19 izbornika Božidara Miletića. Motiva i srca, međutim, sigurno neće nedostajati u "zečica", koje bi sutra trebale biti i "lavice" kako bi svladale takav krupan zalogaj koji im je u prošlosezonska tri slučaja ostao neprobavljiv.

- Svjesni smo težine sutrašnje zadaće koja nas dodatno motivira dati sve od sebe, da si ne imamo što predbaciti, neovisno o tome kako susret završio. Znamo kako Splićanke igraju i stoga ćemo se postaviti tako da im ne dozvolimo upotrebu njihova najjačeg oružja, premda su pokrivene na svim mjestima te ih se teško probija. Pogodak je stoga kapitalan i ne treba ih se puno očekivati, iako nije nemoguće da neki rani slučaj odredi smjer utakmice. Sve smo, međutim, na broju i spremne odigrati hrabru utakmicu u kojoj će nam dobro doći podrška iz publike, koju sigurno nećemo razočarati. Taj nam je ogled putokaz kako dalje, posebice jer ćemo se sa Splićankama za bodove susresti još tri puta, tako da sutrašnji derbi nije presudan. Znakovit, međutim, svakako, i stoga ćemo pokušati zabrinuti prvakinje koje će taj status itekako morati opravdati žele li prezimiti na prvom mjestu - u dahu je kapetanica Osijeka Violeta Baban najavila sutrašnji derbi, u kojemu će sve raspoložive “zečice” povesti u boj. D.Lekšan
TABLICA
1.Split       9       9       0       0       91:1       27

2.Osijek       9       9       0       0       74:4       27

3.Dinamo       10       6       0       4       29:16       18

4.Neretva       10       4       1       5       19:28       13

5.Agram       10       4       0       6       16:50       12

6.Viktorija       10       3       0       7       9:51       9

7.Katarina Z.       10       1       2       7       10:59       5

8.Lepoglava       10       1       1       8       12:49       4
Možda ste propustili...

KOHORTA ĆE U SUBOTU PROSLAVITI SVOJ 36. ROĐENDAN

Samo pobjede nam daj, uz tebe smo uvijek znaj

EURO PRED VRATIMA, A NIJEMCIMA U FOKUSU - IZBORNIK

Bayern kvari planove reprezentaciji

Najčitanije iz rubrike