Sport
HT PREMIJER LIGA KOŠARKAŠA

Brokeri na Baldekin idu otvorenog garda
Objavljeno 7. prosinca, 2019.
Gledajući trenutačni poredak u HT Premijer ligi košarkaša, najzanimljiviji ogled 11. kola trebao bi se odigrati u subotu, na šibenskom Baldekinu. Od 18 sati tamo snage odmjeravaju šestoplasirani domaćin i petoplasirane Vrijednosnice Osijek. Gosti s Drave mogu s novom pobjedom učvrstiti "peticu", a ako se ponove prethodna izdanja, to neće biti nemoguća misija. "Brokeri", za razliku od svog domaćina, u pozitivnoj su seriji. Posljednja tri kola sastav Domagoja Kujundžića uspješno je apsolvirao (Zabok, Alkar, AO Škrljevo), stoga se s punim pravom može napadati i četvrta pobjeda u nizu.

- U dobrom smo ritmu koji ćemo pokušati nastaviti i na teškom gostovanju. Bez obzira na to što je kod domaćina nastupila manja kriza, znamo kvalitetu šibenskog sastava. Izgubili su već tri utakmice na svome parketu, a s druge strane mi smo pokazali da znamo dobro igrati, kao i pobjeđivati na strani, stoga vjerujem da smo u stanju biti konkurentni i u Šibeniku - smatra trener Kujundžić.

Šibenka je tijekom tjedna raskinula obveze s nekim igračima koji su trebali imati status nositelja (Dašić), navodno nisu zadovoljni ni s američkom akvizicijom (Cobb), a prije pet kola promijenili su i trenera (Dželalija umjesto Jurića), stoga je jasno da stvari tamo ne funkcioniraju kako su planirali. Na parketu glavni teret nosi mladi reprezentativac Toni Nakić koji najviše igra, zabija i asistira. Zato, ako se njega zaustavi, košarkaši s Drave mogu se nadati sretnom završetku.

Neće Vrijednosnice Osijek biti kompletne u 11. kolu, na put ne ide kapetan Nikola Turalija zbog ozljede (stopalo). No, debi u žutom dresu trebao bi imao Arijan Lakić, koji je početkom tjedna stigao među "Brokere". On se trebao početi privikavati na nove suigrače preko tjedna na gostovanju u Grazu, ali taj dvoboj Alpe Adria kupa nije odigran.

- Planirao sam u Austriji dati Lakiću više minuta, kao i nekolicini igrača koji manje igraju u prvenstvu. Izgubili smo dva dana treninga zbog putovanja u Graz, ali nadam se da to na igračima neće ostaviti traga - smatra Kujundžić.

Prva utakmica 11. kola odigrana je u petak (Zabok - Zadar), a osim u Šibeniku, u subotu igraju AO Škrljevo - Cibona, Gorica - Dubrava Furnir i Sonik Puntamika - Split. U nedjelju će na parket Hermes Analitica - Alkar. N. Benčina
Možda ste propustili...

HRGOVIĆ SE PRIPREMA ZA 1. LIPNJA

Meč će trajati nekoliko rundi

MURSAŠI SE NISU PROSLAVILI U KAŠTELAMA

Gosti se prekasno probudili da bi mogli nešto više napraviti

Najčitanije iz rubrike