Regija
GRADILIŠTE U JELISAVCU

Dječji vrtić mogao bi biti gotov i prije rujna 2020. godine
Objavljeno 7. prosinca, 2019.
Moći će primiti dva odjeljenja, a specifičnost je objekta višenamjenska dvorana za različite svrhe
JELISAVAC - Gradilište na kojem se već golim okom vidi veliki napredak, pa i zaigranost arhitekta, najavljuje prostor pun mašte, spreman za nove mlade naraštaje, malene vrtićance. Radove koji napreduju i bolje od očekivanog obišao je našički gradonačelnik Josip Miletić sa suradnicima, pročelnicima Goranom Blagojevićem i Ivanom Majerom, saborskim zastupnikom za češku i slovačku nacionalnu manjinu Vladimirom Bilekom, vijećnikom Grada Našica Franjom Kanđerom, te predsjednicom Vijeća nacionalne manjine Grada Našica Anom Kanđera. Ovaj važan projekt za Jelisavac, Našice te stanovnike šire okolice prema riječima izvođača radova, tvrtke Zuber, kao i nadzornika, mogao bi biti gotov i prije roka. Grad je jedan od investitora u gradnju dječjeg vrtića, no najveći je ipak iznos pristigao iz blagajne Europske unije. Prva ideja za gradnju iznesena je još prije tri godine na inicijativu predstavnika sela, a nakon jedne neuspjele prijave, prošle godine odobrena su sredstva iz Programa ruralnog razvoja.- Zahvaljujem čitavoj gradskoj upravi Našica koja marljivo i ustrajno radi na svim investicijama, kojih u gradu ima dosta. Uvjeren sam da će dječji vrtić sljedeće godine biti završen i da će djeca iz Jelisavca, ali i šire okolice, uskoro ovdje krenuti u vrtić. Ovo je jedna kvaliteta koju dajemo Jelisavcu, ali i čitavoj našoj općini - rekao je gradonačelnik Josip Miletić, naglasivši da je ovo dobra priča jer se europskim sredstvima razvijaju gradske ustanove, podiže se komunalni standard i, ono što je najvažnije, brine se o mještanima. Važan segment ovog projekta činjenica je da se obrazovno-odgojni prostori izgrađuju i izvan grada kako bi potaknuli mlade na naseljavanje šire okolice Našica. Posebne zahvale gradonačelnik je uputio i saborskom zastupniku Vladimiru Bileku, koji je pomogao u Zagrebu otvoriti vrata za ovaj projekt.

- Radovi teku prema planu, a informacija da bi, ako vrijeme dopusti, mogli biti gotovi i prije roka, posebno veseli. S te strane upućujem čestitke izvođaču, ali oni kojima zaista treba zahvaliti građani su Našica, kao i mjesta Jelisavca, koji su dali i podržali inicijativu - rekao je saborski zastupnik Vladimir Bilek i dodao da mu je iznimno drago što je projekt podržala i hrvatska Vlada jer on je dio operativnog plana za češku i slovačku manjinu.

- Cilj nam je da ovaj prostor postane centar Jelisavca jer tu će se, uz vrtić, izgraditi približno 24 parkirališna mjesta, i za potrebe vrtića, za Kulturni centar Slovaka te Vatrogasni dom - rekao je vijećnik Grada Našica, Franjo Kanđera.

Ivona Ćosić
25

djece upisano je, prema podacima iz 2018. godine, u centralni vrtić u Našicama s područja Jelisavca i okolice
Prostor za djecu, ali i cijelu zajednicu
Novoizgrađeni vrtić moći će primiti dva odjeljenja, a osim obveznog predškolskog odgoja, moći će primati i djecu tijekom cijele godine. Specifičnost ove zgrade čini i višenamjenska dvorana koja će se koristiti u različite svrhe, a bit će na raspolaganju i zajednici. Važan dio čini i dječje igralište, koje će moći koristiti sva djeca naselja. Uz to, u Jelisavcu se ulaže i u osnovnu školu, koja je trenutno u procesu energetske obnove. Gradnjom vrtića koji će povezati centar naselja stvorit će se odlični temelji za život mladim obiteljima.
Možda ste propustili...

JOŠ JEDNA ŽELJA MJEŠTANA VALPOVŠTINE POSTALA JE REALNOST

Novi most preko Vučice i novo raskrižje

Najčitanije iz rubrike