Regija
PROMOCIJA

“Pjesme ljubavi i tuge” - zbirka Slavice Butković
Objavljeno 6. prosinca, 2019.
GUNJA - U Narodnoj knjižnici i čitaonici Gunja održana je promocija zbirke poezije "Pjesme ljubavi i tuge" autorice Slavice Butković, kojoj je, uz brojne uzvanike, nazočio i općinski načelnik Anto Gutić. Svoju treću samostalnu zbirku poezije objavila je u nakladi Udruge umjetnika "August Šenoa". Slavica Butković rodom je iz Gunje, a zbog školovanja odlazi u Zagreb, gdje stječe zvanje magistre socijalnog rada. Pisanje poezije započela je još u osnovnoj školi u Literarno-novinarskoj grupi "Dragutin Tadijanović", pod vodstvom poznatog gunjanskog profesora Josipa Krunića. Danas radi u Ustanovi za brigu o starijim osobama, gdje organizira literarnu grupu te razne književne susrete i događaje.

Promocija je započela izvedbom pjesme "Vratit ću se jednog dana", operne pjevačice Ljiljane Čokljat. Knjigu su okupljenima predstavili urednik Stjepan Blažanović i profesor Ivan Barić, a stihove je u nekoliko navrata čitao filmski i kazališni glumac Velimir Čokljat. Nazočnima se obratila i sama autorica Slavica Butković, koja je, uz zahvale svima koji su omogućili izdavanje ove zbirke, pročitala i nekoliko svojih najdražih pjesama. Zbirku je posvetila nedavno preminuloj sestri Ani te stoga i nosi naziv "Pjesme ljubavi i tuge".

Inače, Narodna knjižnica i čitaonica Gunja rad je počela u svibnju 2019. i redovito organizira brojne aktivnosti i promocije. M.L.O.
Možda ste propustili...

TISUĆLJEĆA MEĐU RIJEKAMA

Arheološka izložba u Etnološkom centru

NA NATJEČAJU 254 UČENIČKA RADA IZ RH

Odabrani najbolji šeširi osnovaca

Najčitanije iz rubrike