Sport
NOGOMETAŠICE OSIJEKA VISOKO PORAZILE GOŠĆE IZ ČAKOVCA

S 15 komada uhvatile
zalet za derbi s ekipom Splita
Objavljeno 5. prosinca, 2019.

Rekordnom (ovo)sezonskom pobjedom (15:1) nogometašice Osijeka zaključile su prvi dio državnog elitnog prvenstva. Za šest od ukupno osam sudionika jer najboljem tandemu još predstoji međusobni susret poslije kojeg će se doznati tko će zimovati na vrhu poretka.

Poslije desetog kola Splićanke i Osječanke su bez poraza, a "jedinicu" drže aktualne prvakinje Hrvatske zbog bolje gol-razlike. Splitska je uspješnija za čak dvadeset pogodaka čiji omjer, međutim, neće biti presudan nego međusobni koji je u nedjelju prvi od ukupno četiri prvoligaška okršaja. Nakon, naime, 14 kola liga se dijeli u dva dijela tako da će se u Ligi za prvaka još sastajati.

U subotu su na osječkoj Mačkamami pometene gošće iz Čakovca koje su još dobro i prošle, a uspjele su ubaciti i jednu loptu u mrežu mlade Karle Slanovic. U pobjedi Osijeka najviše su pridonijele peterostruka strijelkinja Monika Conjar, prva ligaška topnica Lorena Balić s četiri egzekucije te Martina Šalek hat-trickom, uz dva pogotka reprezentativke Izabele Lojne i jednim dodanim od Mateje Bulut. Pri tome trener "zečica" Tihomir Rudež nije htio riskirati pa je za taj susret 10. kola izostavio Mariju Kunštek i Ivanu Maltašić koje su potencijalno mogle akumulirati žute kartone.

- Rezultat najbolje govori kakvi su odnosi vladali u tome susretu očito neravnopravnih protivnika. Čakovečki je znatno slabije kvalitete, ali smo mi i u nekompletnom sastavu odigrali jedan od boljih susreta te došli do najuvjerljivije sezonske pobjede. Uz malo više koncentracije, ishod je mogao i trebao biti porazniji za gošće koje nam, pak, nisu trebale zatresti mrežu, ali se to dogodilo u samoj završnici kada je tempo pao i misli već bile usmjerene na ono što slijedi - kratko je proteklu prvenstvenu epizodu prepričao Rudežov suradnik Marijan Vuka. Misli, pak, na Split permanentno su prisutne još od proljetnog remija (3:3) na Mačkamami nakon kojeg je državni primat otišao za splitski Park mladeži. Nastojat će se vratiti ga, a kakvi su argumenti za to jasnije će se vidjeti u nedjelju kada je na programu taj odgođeni susret sedmog kola.

- Prethodni susret dobro je sjeo kao pripremni protiv najvećeg konkurenta za kojeg motiva sigurno neće nedostajati, a nadamo se da igračice neće podleći pritisku. Naša želja je jasna - povratak državnog primata. Nedjeljni je susret prvi od četiri, ali indikativan jer će se jasnije odrediti omjer snaga, premda se on tijekom zime može promijeniti, ponajprije pojačavanjem ili slabljenjem postojećeg igračkog kadra. Naš je mladi i u formiranju koji svakodnevno napreduje, a ako otpuste sve kočnice, naše djevojke mogu srušiti Splićanke - zaključio je Vuka. D.Lekšan
Rezultati 10. kola
Osijek - Katarina Zrinski (Čakovec) 15:1, Agram (Zagreb) - Neretva (Metković) 4:1, Viktorija (Slavonski Brod) - Lepoglava 2:0 i Split - Dinamo (Zagreb) 2:0.
TABLICA
1.Split       9       9       0       0       91:1       27

2.Osijek       9       9       0       0       74:4       27

3.Dinamo       10       6       0       4       29:16       18

4.Neretva       10       4       1       5       19:28       13

5.Agram       10       4       0       6       16:50       12

6.Viktorija       10       3       0       7       9:51       9

7.Katarina Z.       10       1       2       7       10:59       5

8.Lepoglava       10       1       1       8       12:49       4

U 11. kolu, na proljeće sljedeće godine, sastaju se: Neretva - Osijek, Katarina Zrinski - Split, Agram - Viktorija i Dinamo - Lepoglava.
Možda ste propustili...

JEDINSTVENA KADETSKA KOŠARKAŠKA LIGA

Subotnja predigra prigoda za popravni

OSMINA FINALA KUGAČKOG KUPA HRVATSKE

Ženski slavonski dvojac bez naklonosti kuglica

SENIORSKO KARATE PRVENSTVO HRVATSKE

Ženski kata tim Essekera okitio se srebrnim odličjem

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku