Sport
RUKOMETAŠICE OSIJEKA ZAMALO IZNENADILE FAVORIZIRANI BJELOVAR

Najbolje ovosezonsko razdoblje igre nije bilo dovoljno za iznenađenje
Objavljeno 6. prosinca, 2019.

Uoči 10. kola Prve lige rukometašice Osijeka bile su svjesne kako će teško do novih prvenstvenih bodova iako su igrale na svom parketu u dvorani Zrinjevac. Naime, u goste im je dolazio trećeplasirani Bjelovar, koji je u prethodnih devet susreta upisao osam pobjeda te izgubio samo od Lokomotive.

Jasno je stoga bilo da su gošće velike favoritkinje te je vjerojatno bilo malo onih koji su očekivali kako će susret biti odlučen tek u dramatičnoj završnici. Bodovi su na kraju otišli u Bjelovar (33:32), no vrlo je malo nedostajalo da jedan ili oba ostanu u Zrinjevcu. Propustile su osječke rukometašice golemu priliku za veliki "skalp", jer su nakon slabije odrađenog prvog dijela prvog poluvremena (6:10) vodile dobrim dijelom utakmice. Tih 20-ak minuta krajem prvog i početkom drugog poluvremena bez dvojbe je i najbolje razdoblje koje su Osječanke odradile ove sezone, jer su od tih "minus četiri" stigle do velikih "plus šest" (21:15). Činilo se da su nadomak treće prvenstvene pobjede, ali su tada olako ispustile tu prednost. U samo sedam minuta Bjelovarčanke su se približile na samo pogodak zaostatka, nedugo potom i izjednačile, nakon čega je uslijedilo potpuno neizvjesnih posljednjih 15-ak minuta. A tu su više koncentracije i preciznosti imale gošće. Propustile su domaće previše toga, čak i u posljednje dvije minute u kojima su mogle izvući bod. No Dora Lacković promašila je sedmerac, a nakon što je vratarka Magdalena Brkić obranom sedmerca sačuvala nadu, u posljednjem napadu za izjednačenje loptu je završila u autu. U posljednjih je osam minuta tri od svojih pet pogodaka postigla nekadašnja igračica osječkog kluba Ema Guskić, koja je priznala kako ona i suigračice nisu očekivale ovako teško osvojene bodove.

- Iskreno, očekivali smo veliku borbu, analizirali smo ih prije utakmice, proučili detalje te se pripremili i na ovu ludnicu na tribinama, od navijanja do sirena. Međutim, definitivno nismo očekivali ovako tijesan rezultat. Bio je na kraju vrlo efikasan susret, puno pogodaka na obje strane i čestitam curama. Gubile smo šest razlike, ali smo se srećom uspjele vratiti. Ovo nam je prva ovako teška utakmica, inače smo naviknule lakše i uvjerljivije pobjeđivati, pa čak i do desetak razlike. Ali treba i ovakve utakmice iskusiti, dobro će nam doći ovo iskustvo - pričala je lijeva vanjska Bjelovara, koja je dan prije te utakmice proslavila svoj 18. rođendan. I u najavi susreta trener ŽRK-a Osijek Jasmin Mrkonja istaknuo ju je kao jednu od najvećih prijetnji, što je dodatno "osnažio" i stavljanjem "flastera" na nju dobrim dijelom utakmice. Guskić je već s nepunih 16 godina zaigrala za prvu ekipu Osijeka, no prije dvije godine prešla je u Bjelovar. Sada je tamo prva opcija na lijevom vanjskom, a kvalitetu potvrđuje i stalnim mjestom u reprezentativnom kadru, od onih mlađih uzrasta, a imala je čast biti dio naše najjače selekcije u nedavnim prijateljskim ogledima s Njemačkom.

Goran Roguljić
Ema Guskić

bivša igračica Osijeka, sada članica Bjelovara

Nismo očekivale ovako tijesan rezultat, naviknule smo lakše pobjeđivati
NIJE MI BILO DOBRO
- Prošla sam sve uzraste u reprezentaciji, prvo sam igrala u mlađekadetskoj, pa kadetskoj, juniorskoj, a nedavno sam eto dobila i poziv za seniorsku. Kada sam ga vidjela, nije mi bilo dobro, nisam to očekivala. Bilo je super na okupljanju, igrali smo s Njemačkom, doživjeli onakvu atmosferu kod njih. To je stvarno jedno novo iskustvo za mene i, naravno, poticaj da nastavim s još boljim igrama - kaže Ema Guskić, koja bi sljedećeg ljeta s hrvatskim juniorkama trebala nastupiti na SP-u u Rumunjskoj.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana