Sport
ČEPIN TREĆI NAKON JESENSKOG DIJELA 3. HNL “ISTOK”

Tothovi “zeleni”zadržali kontinuitet igara i rezultata, na stanku otišli zadovoljni
Objavljeno 6. prosinca, 2019.

Propustivši na kraju jeseni ispred sebe samo ugledne i opetovano ambiciozne klubove iz Slavonskog Broda i Belišća, nastavak je slavonsko-baranjske relevantnosti Čepina koji na kraju prvog dijela prvenstva Treće HNL "istok" drži treće mjesto. Uz tri boda zaostatka za vodećom Marsonijom te dva iza Belišća, iz čijih su sučeljavanja štićenici trenera Igora Totha uzeli četiri boda.

Nekoliko prosutih na domaćem terenu koštala su "zelene" jesenske titule, ali je i ovako zimsko zadovoljstvo zavladalo pokraj Uljare, gdje je pitanje trenutka kada će se iskazati ambicija za iskorakom u viši rang. Kontinuitet je to igara i rezultata pod vodstvom đakovačkog trenera, koji već petu godinu kormilari čepinskim brodom, uz koji najbolje stoji epitet stabilnosti. S kojeg se stoga mali broj igrača iskrcava, osim onih koji se penju stepenicu u karijeri, a mnogo ih ni ne dolazi, tako da je okosnica momčadi dulje vrijeme na okupu te izaziva respekt kompletne konkurencije. Razložno, jer opasnost prijeti, gotovo, od svih Čepinčana, o čemu svjedoči raspršenost pogodaka jer su uz postignutih 27 jesenskih imena ugrađena od osam igrača. Istodobno su treća najnepropusnija ligaška momčad, dobrim dijelom zahvaljujući iskusnom vrataru Filipu Jakovljeviću, koji je posve opravdao ljetošnji dolazak, kompenzirajući tako prvog prošlosezonskog topnika Luku Agatića, čiji je odlazak stoga bio neizbježan. Toth, međutim, inzistira na mladima koji žele raditi tako da je i nakon ovojesenskih 15 kola nekoliko imena skrenulo pozornost na sebe.

- Proteklu polusezonu ocijenio bih odličnom iz više razloga. Dakako da je rezultat najrelevantniji, ali je on došao kao posljedica igre koju smo stalno držali na visokoj razini i ne bivajući u svakoj odgovarajuće nagrađeni. Kuriozitet je da smo nakon najboljeg izdanja u Požegi doživjeli jedan od ukupno dva poraza u 15 utakmica, od kojih se neke otišle na našu stranu zbog nijanse. Ne bih rekao slučajno jer preferiram discipliniranu igru, koju su igrači prihvatili te uvijek netko od njih bude prevaga. Oni koji se nisu mogli uklopiti, brzo su otpali, a ostali su oni koji jamče nastavak boravka pri vrhu slavonsko-baranjskog amaterskog nogometa. Za više trenutačno ne postoje resursi, ali svi parametri ukazuju da će nam natjecateljski iskorak predstavljati logičan slijed događanja. Igrački je permanentno prisutan jer u svakom prijelaznom roku mnogi ugledni klubovi zaviruju u naše dvorište, u kojemu, primjerice, sada stasavaju mladići Pedić i Josip Bilobrk, a njihov vršnjak Dragojević već je etabliran i šteta je što se ozlijedio te propustio zadnju trećinu jeseni. Istodobno se oporavio Brlić i očekujemo da ponovo bude onaj kada je nedavno otišao iz Čepina te se izgubio i naposljetku teže ozlijedio - analizirao je trener Čepina prvi dio tekuće trećeligaške sezone nakon koje će imati mirnu zimsku stanku, nemajući problema kako nastaviti proces koji nalazi odobravanje i neposrednu potporu mještana, trećih po brojnosti u Osječko-baranjskoj županiji.

- Ima konstantnih upita za naše igrače, ali mislim da nitko neće otići u pauzi prvenstva osim ako to doista bude atraktivna ponuda koja se ne može odbiti. Istodobno nema potrebe za pojačanjima jer smo složili momčad koja je odgovorila potrebama natjecanja i predstavlja budućnost posebice jer ima prostora za napredak. Kako rada ne nedostaje, nadamo se zadržavanju trenda koji u mojoj eri, praktički, nije imao rezultatsku krizu, a ne vidim razlog da se to, u međuvremenu, promijeni. Imamo vrlo dobru logističku potporu klupskih čelnika i gledatelja koji nas prate u iznadprosječnom broju, tako da je doista ugodno boraviti i raditi u Čepinu. Naglasio bih nogometnom, tako da se za budućnost ne treba brinuti, neovisno tko tada bude neposredno participirao u radu - zadovoljno je zaključio Toth najavivši nastavak trenažnih aktivnosti oko 20. siječnja sljedeće godine.

Dražen Lekšan
NASTUPILI
“Zeleni” dres Čepina jesenas su nosili sljedeći igrači: Jakovljević, Bombini, Kordić (vratari), Pavo i Mato Grgić, Salvatore i Josip Bilobrk, Goluža, Pedić, Gregić, Gelo, Batarilo-Ćerdić, Krstanović, Bungić, Ivić, Dragojević, Brlić, Nikolić, Kraljević, Pandžić, Fusić i Lamza.
STRIJELCI
Čepinčani su u 15 jesenskih utakmica postigli 27 pogodaka, a klupska lista strijelaca izgleda ovako: 8 pogodaka - Bungić; 6 - Gelo; 4 - Salvatore Bilobrk; 3 - Batarilo-Ćerdić; 2 - Ivić, Krstanović te po jedan Josip Bilobrk i Fusić.
Možda ste propustili...

JEDINSTVENA KADETSKA KOŠARKAŠKA LIGA

Subotnja predigra prigoda za popravni

Najčitanije iz rubrike