TvObzor
SINEAD O‘CONNOR PRVI PUT U ZAGREBU

Kultna kontroverzna pjevačica dolazi 15. siječnja u Tvornicu kulture
Objavljeno 6. prosinca, 2019.
Njezina verzija Princeove pjesme “Nothing Compares 2 U” jedna je od najvećih pop-hitova svih vremena

Sinead O’Connor, kultna kontroverzna pjevačica, dolazi 15. siječnja na svoj premijerni i ekskluzivni zagrebački nastup u Tvornicu kulture, na koncert limitiranog kapaciteta od samo 1200
ulaznica.

Prema mišljenju mnogih, jedan od najvećih talenata glazbene industrije uopće od sredine 80-ih godina prošlog stoljeća do danas, Sinead iza sebe ima izuzetno životopisnu karijeru omeđenu gomilama skandala, kontroverzi i sjajnih pjesama. Njezina verzija Princeove pjesme "Nothing Compares 2 U" jedna je od najvećih pop-hitova svih vremena, i jedna od najizvođenijih pjesama na radiopostajama unazad 30 godina. Na vrhuncu karijere, početkom 90-ih, među fanove njezinog rada ubrajala se cijela svita velikih imena kao što su Elton John, Bono, Mary J. Blige i mnogi drugi.

Široj mainstream prepoznatljivosti često su smetali mnogobrojni skandali; javni rat s Madonnom, trganje slike Ivana Pavla II. na Saturday Night Live emisiji, prekidanje većih koncerata, kao i zahtjevi da ju izbrišu s Grammy nominacija koje je često dobivala. Usprkos svemu posljednjih godina Sinead doživljava pravi procvat karijere, pa s novim bandom iza sebe redovito rasprodaje koncertne dvorane na Otoku, kontinentalnoj Europi, a nakon zagrebačkoj koncerta kreće i na svoju veliku američku turneju, prvu nakon niza godina. Njezini stari klasici ponovno su aktualni na radiopostajama, a koncertni izvještaji govore o njezinim najboljim nastupima unazad 15-ak godina.

Ulaznice za zagrebački koncert u prodaji su od 29. studenoga, prema early bird cijeni od 180 kn. Ta cijena aktualna je do 23. prosinca, kada se penje na 200 kuna. Ostane li ih na dan koncerta, iznosit će 220 kuna. U prodaji je i VIP sektor prema trajnoj cijeni od 290 kuna. (N.K.)
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike