Sport
TRENER OSIJEKA ZADOVOLJAN ZBOG PROLASKA, ALI IMAO JE ZAMJERKI

U karijeri nisam doživio ranije postignut pogodak
Objavljeno 5. prosinca, 2019.

Vezani članci

OSIJEK USPJEŠAN U ČETVRTFINALU KUPA HRVATSKE

Marić ekspresnim, a Bočkaj majstorskim pogotkom uveli bijelo-plave u polufinale Kupa

Iako je njegova momčad završila natjecanje u hrvatskom Kupu, trener Intera Samir Toplak nije bio pretjerano razočaran.


Bio je zadovoljan otporom koji je Inter pružio favoriziranim Osječanima, a posebno je istaknuo reakciju svojih igrača nakon što su već u 15. sekundi susreta dospjeli u rezultatski zaostatak.


- Bio je to šokantan početak susreta za nas. Što čovjek može učiniti u tom trenutku? Ništa, najradije bi se upucao u nogu, ali takve se stvari događaju u nogometu. Međutim, reakcija momčadi bila je odlična. Nije nas to vrlo rano vodstvo Osijeka obeshrabrilo. U prvom poluvremenu odigrali smo nešto nakon dužeg vremena, imali smo neke prilike i taj kazneni udarac koji na kraju nismo pucali. Ne znam zbog čega je Bebek promijenio odluku, ali znam da sam bio igrač da bi to u meni stvorilo dodatni inat. Utakmica je bila dugo otvorena, Osijek je u nastavku susreta imao više prilika, a na kraju ga je prelomio lijepim pogotkom Bočkaja iz slobodnog udarca. Pobjeda Osječana je zaslužena i ja im čestitam na plasmanu u polufinale Kupa, a ja unatoč porazu nisam nezadovoljan onim što smo prikazali na terenu - rekao je trener zaprešićke momčadi.


Strateg Osijeka Ivica Kulešević, naravno, bio je zadovoljan zbog plasmana u polufinale, ali je imao određenih zamjerki na igru svoje momčadi, što se posebno odnosi na prvi dio susreta kada je Inter nakon ekspresnog pogotka Mirka Marića postignutog već nakon 15 sekundi igre bio opasan i imao nekoliko situacija iz kojih je mogao doći do izjednačenja.


- Nisam bio spokojan uoči ovog susreta jer smo ove polusezone imali dosta problema na gostovanjima. Ovaj je susret za nas krenuo idealno. U svojoj cijeloj nogometnoj karijeri nisam doživio ranije postignut pogotak od ovog kojim nas je Marić doveo u vodstvo. No nekako smo brzo opet izgubili entuzijazam nakon ranog vodstva pa nam se igra razvodila. Nismo bili dobri u defenzivi. Stajali smo široko na sredini terena pa su nam probleme stvarale njihove dubinske lopte na bočne pozicije. Nisam bio sretan ni kako smo reagirali u defenzivnim prekidima u prvom poluvremenu. U nastavku susreta smo se presložili i izgledali puno kompaktnije, pa nam Inter više nije mogao stvoriti ozbiljniju prijetnju. Mogli smo pitanje pobjednika riješiti i prije tog lijepog pogotka Bočkaja iz slobodnog udarca, ali najvažnije je da smo ostvarili ono po što smo došli - rekao je Kulešević.


Osijek će drugu godinu zaredom igrati u polufinalu Kupa. Prošle sezone zaustavio ga je težak ždrijeb koji ga je poslao na noge Dinamu u Maksimir.
- Naše ambicije u Kupu su visoke. Prošle sezone bili smo u polufinalu, a ove se nadamo kako bismo uz dobar ždrijeb mogli otići i korak dalje - zaključio je trener bijelo-plavih. D.Keler
Ivica Kulešević

trener NK-a Osijek

- U Zaprešiću smo napravili ono po što smo došli, iako nisam bio spokojan uoči utakmice jer su nam nastupi na gostovanjima ove jeseni bili prilično problematični. Naše ambicije u Kupu su visoke. Prošle sezone bili smo u polufinalu, a ove se nadamo kako bismo uz dobar ždrijeb mogli otići i korak dalje.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike