Regija
AR LOGO ZA PROMOCIJU TURISTIČKIH POTENCIJALA

3D karta gradova sa županjskom loptom, vodotornjem, otočkom suvarom...
Objavljeno 5. prosinca, 2019.
VUKOVAR - Vukovarsko-srijemska županija razvila je "AR logo VSŽ", koji je u Palači Srijem u Vukovaru predstavljen javnosti kao - idealan alat za izvrstan prvi dojam u smislu promocije turističkih potencijala krajnjeg istoka Slavonije. Digitaliziran je grb VSŽ-a na zanimljiv način kako bi se promovirale znamenitosti, odnosno prepoznatljivi simboli svih pet gradova.
AR (proširena stvarnost) aplikacija je koja, kako je rečeno, skeniranjem grba Vukovarsko-srijemske županije s bilo koje površine stvara animirani 3D model svih elemenata koje logo sadrži - hrast, rijeke, jelen. Model je moguće rotirati, povećavati i smanjivati u 3D prostoru, prema željama i potrebama korisnika. AR Logo VSŽ sastoji se od interaktivne 3D karte Vukovarsko-srijemske županije na kojoj su označeni gradovi Vukovar, Vinkovci, Ilok, Županja i Otok. Klikom na oznaku određenog grada aplikacija prikazuje simbole grada te govori osnovne informacije o gradu za korisnike. Tako se može vidjeti - a pritom i čuti - popratna i poučna priča - vukovarski vodotoranj, loptu koja promovira Županju ili crkvu sv. Ivana Kapistrana u Iloku, otočku suvaru i Orion u Vinkovcima. ARCore tehnologiju podržava većina uređaja s operativnim sustavom Android 7.0 (Nougat) i novijim. Aplikacija je izrađena na Google platformi za građenje proširene stvarnosti ARCore.


- Za razliku od Jadrana, mi u Slavoniji moramo puno više energije unijeti da dopremo do turista, a najbrži je digitalni put. Stoga smo, u nastojanju da turistima približimo ljepote naše županije, njezine povijesne i kulturne vrijednosti, odlučili ići ukorak s vremenom i digitalnim dobom te realizirati ovaj projekt. Smisao je skinuti aplikaciju na mobilni uređaj, skenirati grb i u par minuta doći do što više informacija o našoj županiji - objasnila je županijska pročelnica za turizam i kulturu, Marija Budimir. Namjera je i proširenje aplikacije, ali i uvođenje novih.
- To je tehnologija budućnosti. Mlade generacije jako dobro prihvaćaju informacije, i lako pamte, na digitalni način. Takav način predstavljanja zanimljiviji je za pamćenje jer nije riječ o običnoj vizitkarti, klasičnoj brošuri ili dosadnom standardnom materijalu - kazao je Mario Mikić Vučak iz osječke tvrtke Culex d.o.o., koja je realizirala projekt. S.Butigan
Marija Budimir

pročelnica za turizam i kulturu

Smisao je skinuti aplikaciju na uređaj, skenirati grb i u par minuta doći do informacija o Vukovarsko-srijemskoj županiji. Namjera je i proširenje aplikacije, ali i uvođenje novih.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike