Sport
OSIJEK U ZAPREŠIĆU IGRA ZA POLUFINALE KUPA

Nema nikakvih izgovora, bijelo-plavi vrijeme je da zaradite svoje plaće!
Objavljeno 4. prosinca, 2019.

Nogometaši Osijeka danas će u Zaprešiću protiv Intera tražiti prolaz u polufinale hrvatskog Kupa. Nema dvojbe kako je u ovim okolnostima to za bijelo-plave najvažnija utakmica u drugoj polovini jesenskog dijela sezone.

Uvertira u nju nije bila dobra. U Varaždinu su Osječani propustili pobijediti i još jednom ojadili svoje navijače, a sada im se nudi prilika da koliko-toliko poprave taj gorak okus remija protiv Varaždinaca. Cijele ove jeseni opet se raspravlja o mentalnom stanju osječke momčadi koja nikako ne može pronaći ritam u kojemu će konstantno igrati na razini svog ugleda. Uvijek neki vrag nedostaje, često bijelo-plavi nemaju pobjednički stav tijekom cijelog susreta i zbog toga jako osciliraju u igrama i rezultatima. Međutim, sada su stigli do zida. U prvenstvu "mrljaju i brljaju", ali to rade i suparnici, pa se još uvijek kiksevi mogu ispraviti, ali u današnjem susretu natrag nema. Samo su dva smjera u kojemu Osijek može otići nakon ogleda u zagrebačkom predgrađu - polufinale ili "kanal". Utakmica je to koja ne trpi nikakve alibije ili ofucane frazetine o "nepredvidivom Kupu". S obzirom na kvalitetu, koja je nedvojbeno na njihovoj strani, bijelo-plavi su ti koji taj susret trebaju učiniti predvidivim. Došao je trenutak u kojemu nogometaši Osijeka trebaju zaraditi svoju plaću. Bez traženja bilo kakvih izgovora. Previše se ove jeseni pričalo o trenerima, sustavima i sličnim stvarima. Sve to je samo čisti folkor jer igrači su ti koji proizvode rezultat. U Zaprešiću će postojati samo jedna istina. Bude li Osijek pravi, domaćini neće imati nikakvih izgleda pa sve da i odigraju iznad svojih mogućnosti.

- Rezultatski se nismo proslavili u Varaždinu, ali to sad trebamo zaboraviti jer prvenstvo je još dugo i to se može popraviti. Međutim, nakon današnjeg susreta popravnog više nema. Objektivno smo kvalitetnija momčad. Nakon što nam je ždrijeb dodijelio Inter, zaključili smo kako je to povoljan suparnik za prolaz u polufinale Kupa, a sada je došao trenutak kada to trebamo dokazati na terenu. Očekujem pobjedu kojom ćemo razveseliti naše navijače - bez ustezanja je poručio Ivica Kulešević, trener nogometaša Osijeka.

Bijelo-plavi su protiv istog suparnika igrali na njegovu terenu prije nešto više od mjesec dana u prvenstvenom dvoboju, koji je prvo bio tragikomedija zbog pogrešaka u obrani, a poslije se pretvorio u čisti triler jer je Osijek u posljednjih 15-ak minuta uspio nadoknaditi dva pogotka razlike, pa je završilo 3:3. To je scenarij koji Kulešević nikako ne bi volio vidjeti danas.

- Strašno smo griješili u defenzivi u toj utakmici, ali smo kasnije pokazali napadačku snagu. Sve što mogu poželjeti za ovu utakmicu jest ponavljanje demonstracije napadačkih mogućnosti, a ostalo što se događalo u prvenstvenom susretu bilo bi dobro izbjeći. Inter je u negativnoj seriji od četiri uzastopna poraza, ali to nas ne smije zavarati, valjda nam je ta prvenstvena utakmica, kada nam je Serderov zabio hat-trick, bila dovoljna opomena - priča trener bijelo-plavih.

Što se momčadi tiče, postoje neki upitnici. Opet su ozljede u pitanju. Antu Majstorovića muči zglob, Mihaela Žapera zadnja loža, a Kulešević je odlučan:

- Za momčad će konkurirati samo oni igrači koji će biti posve zdravi. Ovo nije susret za one koji su "roviti" jer moramo biti na gornjoj granici svojih mogućnosti ako želimo zaigrati u polufinalu Kupa.

Time je sve rečeno jer ishod te utakmice mogao bi čak odlučiti i o sudbinama nekih igrača tijekom zime. Dakle, dečki, teren je vaš, pokažite se... D.Kelern
PAROVI ČETVRTFINALA KUPA
Od četiri susreta četvrtfinala hrvatskog Kupa jučer su igrali Šibenik i Lokomotiva, a prvi polufinalist postali su “lokosi” pobjedom od 4:0. Danas se, osim susreta u Zaprešiću, još igra utakmica Gorica - Slaven Belupo, koja će početi u 19 sati, a oba ta dvoboja izravno će prenositi HNTV. Četvrti par su Rijeka i Dinamo, a taj je susret odgođen za 5. veljače 2020.
INTER - OSIJEK

Početak: 16.30

       Matković       Ivušić

       Bosec       Igor Silva

       Tatomirović       Škorić

       Soldo       Majstorović

       Čeliković       Talys

       Ljubić       Lopa

       Mlinar       Jugović

       Barić       Pilj

       Ahmedi       Bočkaj

       Postojnski       Ndockyt

       Serderov       Marić

Stadion: SRC Zaprešić

Kapacitet: 5228

Sudac: Ivan Bebek (Rijeka).
Možda ste propustili...

MURSA-OSIJEK UZVRATILA KAŠTELANIMA I PORAVNALA SERIJU

Odluka u finalisti doigravanja za prvaka pada u nedjelju

KREĆE POLUFINALNA SERIJA DOIGRAVANJA ODBOJKAŠA ZA PRVAKA HRVATSKE

Mursaši kod Ribola Kaštela priželjkuju reprizu Kup izdanja

IZABELA LOJNA UOČI SUSRETA SA SPLIĆANKAMA

Pobijedimo li Hajduk, jedna ruka nam je već na trofeju

Najčitanije iz rubrike