Crna kronika
TUŽAN KRAJ POTRAGE

Nestala Štitarka pronađena mrtva
Objavljeno 4. prosinca, 2019.
ŠTITAR

Nakon 12 dana intenzivne potrage pronađeno je tijelo nestale Mande Duić (78) iz Štitara, nedaleko od Županje. Kako doznajemo od Domagoja Džigumovića, glasnogovornika Policijske uprave vukovarsko-srijemske, tijelo 78-godišnjakinje pronađeno je u subotu ujutro u šumi. Naložena je obdukcija, a na tijelu nije bilo tragova nasilne smrti. Kako neslužbeno doznajemo, tijelo Mande Duić pronađeno je oko osam kilometara zračne linije od njezine kuće.

Potragu je vodila Hrvatska gorska služba spašavanja Stanica Vinkovci.

- U Štitaru smo pokrenuli potragu 18., a završili u subotu, 30. studenoga. U potrazi smo koristili sve raspoloživo ljudstvo, potražne pse, bespilotne letjelice, terenska vozila i zapovjedno vozilo. U potrazi je svaki dan sudjelovalo između 10 i 20 ljudi iz HGSS-a, uz policiju i mještane. U subotu je u potrazi sudjelovalo 60 osoba. Bilo je vrlo kompleksno upravljati potragom s tako velikim brojem ljudi. Mrtvo tijelo pronašao je potražni pas. Područje je bilo ogromno za pretraživanje, uži dio bio je oko 16 kvadratnih kilometara, a širi oko 40 kvadratnih kilometara - rekao je Zlatko Becić, pročelnik HGSS-a Stanice Vinkovci.

Podsjetimo, Manda Duić posljednji je put bila viđena 15. studenoga, a potragu za njom pokrenula je kći, koja živi u inozemstvu. Profil nestale Štitarke bio je objavljen na internetskim stranicama Nacionalne evidencije nestalih osoba.

Vinkovački pripadnici HGSS-a također pomažu kolegama iz Slavonskog Broda u potrazi koja još uvijek traje za nestalom Zoricom Fadljević (47), za koju policija sumnja da su je ubili supružnici iz mjesta Šumeće. Zorica je posljednji put viđena 18. studenoga kod bolnice u Slavonskom Brodu. I dalje nema nikakvih detalja o činjenicama, odnosno zatvorenom krugu indicija, koje su dovele do supružnika, odnosno zašto policija i Odvjetništvo sumnjaju da su ubili Zoricu Fadljević. Zbog istrage koja je u tijeku detalji neće ni biti poznati sve dok se ne pronađe Zoričino tijelo ili dok dokazi ne budu toliko jaki da se podigne optužnica protiv, za sada, osumnjičenih supružnika. Sudac istrage je, prema prijedlogu Odvjetništva, uhićenom paru odredio mjesec dana istražnog zatvora. S.Lacić
Možda ste propustili...

IMAO JE 3,56 PROMILA ALKOHOLA U KRVI

Pijan, teško ozlijeđen u tučnjavi

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAKON OČEVIDA SLIJEDI KRIMINALISTIČKA ISTRAGA

Potvrdilo se ono na što se od početka sumnjalo, požar u hali HŽ-a je podmetnut

2

MLADOM DILERU PRIJETI ZATVORSKA KAZNA

Nabavio ecstasy i marihuanu za prodaju na norijadi, optužen je

3

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri