Osijek
U OSNOVNOJ ŠKOLI “VLADIMIR NAZOR” ČEPIN

Mali Čepinci uživali u prirodi
Objavljeno 3. prosinca, 2019.
Učenici Osnovne škole "Vladimir Nazor" iz Čepina nedavno su dobili energetski obnovljenu školu. Prema riječima ravnatelja Ilije Pavića gubitci topline su manji i ušteda je osjetna u odnosu prema razdoblju prije obnove. Učenici uživaju u ugodnijem boravku u učionicama i ostalim školskim prostorima, ali ni oni ni njihovi učitelji nisu zaboravili da je važno boraviti u prirodi i da bi vrijeme provedeno na otvorenome trebalo biti dio redovitog obrazovanja, ne samo u njihovoj školi.

Ističu da je važno potaknuti djecu na svakodnevno igranje i učenje na otvorenome, što povoljno utječe na njihovo zdravlje, sreću i sveopću dobrobit. Učenici su prilikom boravka u prirodi opažali stvari, tražili predmete u školskom okolišu, mirisali ih, opipavali, osluškivali i opisivali na engleskom jeziku.

Pri tome su, kako sami kažu, učili nove riječi na engleskom jeziku, ali, što je puno važnije, učili su i promatrati neposrednu okolinu, mirise, oblike i zvukove stvari koje su uvijek tu, a mi ih rijetko zapažamo jer većinu vremena provodimo u zatvorenom prostoru. U svakom slučaju, bilo je to lijepo iskustvo za učenike Osnovne škole "Vladimir Nazor".
D. Pejić
Možda ste propustili...

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

U STUDIJSKOJ ČITAONICI GISKO-A

Predstavljanje zbirke “Iz inata baća”

DAN OTVORENIH VRATA ODJELA ZA FIZIKU

Zračenje i zlatne nanočestice, uz druge tajne fizike

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana