Regija
PRESTIŽNO PRIZNANJE U PROJEKTU "NAJLJEPŠI ŠKOLSKI VRTOVI"

HRT-ov natječaj: Škola u Vinogradcima najljepša je područna škola u Hrvatskoj
Objavljeno 4. prosinca, 2019.
VINOGRADCI

Područna škola Vinogradci, koja je djeluje u pri Osnovnoj školi Ivana Kukuljevića Belišće, ovih dana ostvarila je veliki uspjeh nakon što je u projektu "Najljepši školski vrtovi 2019." HRT-a proglašena najljepšom područnom školom u Hrvatskoj!


Svečanost proglašenja pobjednika održana je u proteklog vikenda u Zagrebu, a na njemu su bili učenici Područne škole Vinogradci s učiteljicom Melitom Vujičić, zamjenik gradonačelnika Belišća Domagoj Varžić i ravnatelj belišćanske Osnovne škole Darko Kovač. Ovaj ekološko-obrazovni projekt HRT provodi već niz godina u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te uz potporu Ministarstva poljoprivrede, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te brojnih privatnih donatora, a u njemu sudjeluju učenici osnovnih i srednjih škola, učeničkih domova, djeca iz dječjih vrtića i drugi.


Prijavivši se kao prva škola u Valpovštini na ovogodišnji natječaj, u kojem je bilo prijavljeno više od 150 osnovnih i srednjih škola, ova je mala škola osvojila prvu nagradu u svojoj kategoriji prije svega zahvaljujući učiteljici Meliti Vujičić, koja je sa svojim učenicima i njihovim roditeljima s mnogo ljubavi još od 2010. godine uređivala školsko dvorište. Prosudbena komisija je, nakon obilaska svih prijavljenih škola i vrtova, odlučila kako su mali Vinogradčani najviše uspjeli u projektu uređenja svog školskog vrta. Oni su uredili i obogatili kamenjar te cijelo školsko dvorište. Osim vrta, obojili su i ukrasili drvarnicu (prostoriju u kojoj su se nekada držala drva za ogrjev školske zgrade), koja im trenutačno služi za skupljanje starog papira, ali i kao spremište. Od plastičnih automobilskih poklopaca kotača (ratkapa) napravili su cvjetove kojima su ukrasili ogradu dvorišta te vrt ukrasili mnoštvom različitog cvijeća te ljekovitog i začinskog bilja.


Zahvaljujući na brojnim čestitkama, koje ova mala složna zajednica u Vinogradcima već danima dobiva, počevši prvo od Grada Belišća, učiteljica Melita skromno poručuje da bi prije svega željela da njihova priča bude poticaj i drugima da se odvaže na sličan korak i svoj radni i životni prostor učine ljepšim i ugodnijim mjestom.
- Za sve nas bila je to istinska avantura, izazov, ali i prekrasni zajednički provedeni sati koji su nam jednako važno iskustvo i doživotna uspomena, kao i ova nagrada - kazala je. L. Aničić
Mala škola Vinogradci prva je škola u Valpovštini koja se prijavila na ovaj natječaj i odmah pobijedila
Možda ste propustili...

POZVANI NA DOSTAVU PISMA NAMJERE

Štitar je poslovnu zonu ponudio poduzetnicima

SELO PRED IZUMIRANJEM S 23 STANOVNIKA

Asfalt u Kladavac stigao prekasno - ljudi su otišli

Najčitanije iz rubrike