Mozaik
ZA ULOGU U “KOJA JE OVO DRŽAVA”

Za najbolju sporednu ulogu nagrađen Kühn
Objavljeno 3. prosinca, 2019.
Hrvatski glumac Dražen Kühn dobio je priznanje za najbolju sporednu ulogu u filmu "Koja je ovo država", redatelja Vinka Brešana, na Mostar film festivalu – Festivalu filmske glume (MOFF), koji je okončan u ponedjeljak, a nagrade za najbolje glavne uloge otišle su u ruke glumaca Sergeja Trifunovića i Snežane Bogdanović. Kako su objavili iz MOFF-a, nakon pet festivalskih dana i 10 filmova natjecateljskog programa, nagrade za najbolje glavne uloge ‘Stablo ljubavi‘ otišle su u ruke Sergeja Trifunovića za film "Ajvar" Ane Marie Rossi i Snežane Bogdanović za naslovnu ulogu u filmu ‘Šavovi‘ Miroslava Terzića. ‘Stablo ljubavi‘ za najbolju sporednu mušku ulogu osvojio je Dražen Kühn, a za najbolju sporednu žensku Jovana Stojiljković za glumačku rolu u filmu "Šavovi".

Najbolji debitant ove je godine Zorica Nusheva iz filma "Bog postoji i zove se Petrunija", redateljice Teone Strugar Mitevske.

Organizacijski odbor nagradio je najbolji film "Zašto mama vazda plače", mostarske studentice režije Karmen Obrdalj, koja studira na Akademiji umjetnosti Banja Luka. Ravnatelj MOFF-a, poznati hrvatski glumac Slaven Knezović, izrazio je zadovoljstvo zbog toga što je u Mostaru posljednjih dana promovirana filmska umjetnost i brojna ostvarenja.

- Nadamo se da smo i ove godine u naš grad donijeli dašak filmske čarolije te oduševili posjetitelje našim programom. U tome ćemo ustrajati i svake iduće godine - istaknuo je
Knezović.

Tijekom pet dana festivala prikazano je ukupno 27 filmova, od čega je 10 bilo u natjecateljskoj kategoriji. Tijekom filmskog festivala studenti akademija iz Zagreba, Cetinja, Novog Sada, Banje Luke i Sarajeva predstavili su svoja amaterska filmska ostvarenja. H
Možda ste propustili...

PIONIRI PROGRESIVNOG METALA DOLAZE U HRVATSKU

Dream Theater u Areni Zagreb

U NOVOJ SERIJI “THOSE ABOUT TO DIE” ROLANDA EMMERICHA

Hopkins kao car Vespazijan

Najčitanije iz rubrike