Sport
HUMANITARNA UTRKA

Osječani za Dan grada
trčali i pomagali Pedijatriji
Objavljeno 2. prosinca, 2019.
Osječki trkači i rekreativci na vrlo lijep način i onako kako najbolje znaju čestitali su svome gradu rođendan. Sudjelovali su u zanimljivoj utrci koja je okupila velik broj natjecatelja, ali i promatrača, odnosno navijača.

U nedjelju u 14 sati održana je utrka za Dan grada pod imenom "Osijek trči - I ti to možeš, daruj svoje kilometre", a ispred spomenika Picassu na promenadi, gdje je bio start i cilj, okupilo se šaroliko društvo, od klinaca iz vrtića do ljudi u trećoj životnoj dobi. I svi su imali isti cilj, sudjelovati u utrci koja ima humanitarni karakter. Naime, sav prihod od utrke ide Klinici za pedijatriju KBC-a Osijek.

Utrka "Osijek trči - I ti to možeš, daruj svoje kilometre" bila je podijeljena u tri dijela. Najkraća dionica od dva kilometra bila je za djecu, trkače početnike, bake, djedove... Potom je zajedno sa starta krenulo gotovo 500-tinjak trkačica i trkača, ali nisu svi išli na istu trasu. Jedna skupina trčala je pet kilometara i tu dionicu najbrže je odradio nogometaš Čepina i sudionik gotovo svih osječkih utrka Luka Batarilo-Ćerdić. On je krug od starta do cilja prošao za 17,09 minuta. U ženskoj je konkurenciji pak najbrža bila Barbara Vrhovac. Dionica od 10 kilometara bila je u znaku imenjaka. Najbrže ju je istrčao Matej Ronta (37,27 minuta), a od djevojaka prva je ciljem prošla Mateja Kožić.
I. Li.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike