Regija
POTVRĐUJU URBANI IDENTITET

Velika multimedijska dvorana u Pleternici
Objavljeno 2. prosinca, 2019.
PLETERNICA - Grad Pleternica dobio je suvremenu multimedijsku dvoranu, prostor dostojan istinski urbane sredine, s 235 sjedaćih mjesta, namijenjen koncertima i sličnim kulturno-zabavnim sadržajima.

- Dobro došli u grad ugodnog življenja, koji želi biti među najrazvijenijim gradovima Hrvatske, mali grad ljudi velikog srca, grad koji se od danas ponosi multimedijskom dvoranom - prostorom koji je osmislio i oblikovao naš ugledni arhitekt Andrija Rusan, a sagradila domaća tvrtka Presoflex, mjestom iznimno važnim za naš daljnji kulturni razvoj i sve naše stvaralaštvo - rekla je gradonačelnica Antonija Jozić, naglasivši kako se sve gradi s vjerom u budućnost, "zbog građana i njihove djece", ponosna što Pleternica nosi titulu jednog od top 10 hrvatskih gradova prema povlačenju EU novca.

Novouređenu dvoranu otvorio je Davor Huška, pomoćnik u Ministarstvu regionalnog razvoja, podsjećajući kako je "riječ o još jednom u nizu projekata na koje trebamo biti ponosni i po kojima, kada je riječ o pametnom i snalažljivom povlačenju sredstava, prednjačimo u odnosu na ostale gradove i županije u Hrvatskoj". Čestitke su uputili i župan Alojz Tomašević i Tomislav Petric, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU-a.

Rekonstrukcija bivše kinodvorane, vrijedna više od 20 milijuna kuna, još je jedna važna kockica u turističkom mozaiku grada i dio velikog projekta prirodne baštine u okviru kojeg će biti opremljen i interpretacijski centar Terra Panonica, prvi takve vrste u Požeško-slavonskoj županiji.

Na svečanosti u prepunoj dvorani održan je prvi koncert na kojem su nastupili učenici i profesori Glazbene škole Požega. B.S.T.
Možda ste propustili...

FERIČANAČKO VINOGORJE

Uskoro Festival frankovke

MAGADENOVAC REALIZIRAO 1,4 MILIJUNA KUNA INVESTICIJA

Na čekanju još 2,1 milijun kuna

SEDMI PUT IZABRANI “ZLATA VRIJEDNI”

Među najboljima u Hrvatskoj je i OPG Strgar iz Drenovaca

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

VIŠNJA DORIĆ OPTUŽUJE

Šutalo mi je rekao: Podržite zaduženje, bit će i za Ivanovce

2

UKLANJA SE BELOMANASTIRSKO RUGLO

Počelo rušenje stadiona

3

UNATOČ KORONI, U PETAK KREĆE TRADICIONALNI VINSKI MARATON

Umjesto Frajli, nastupa Nina Badrić