Osijek
LJEKARNE SRCE ULAŽU

Barukčić: Želimo postati ljekarna broj 1 u Slavoniji
Objavljeno 3. prosinca, 2019.
U 2020. mnogi magistri odlaze u mirovinu, što znači intenziviranje napora u privlačenju kadra

Ljekarne srce – Ljekarne Osječko-baranjske županije danas imaju 31 poslovnicu, prisutne su u četirima gradovima i 16 naselja, a, prema riječima ravnatelja Ante Barukčića, cilj je da postanu najpoželjniji poslodavac u farmaceutskom poslovanju na istoku Hrvatske. Naime Barukčić je na čelo te ustanove došao prije gotovo dvije godine i ima jasan cilj, a to je ulaganje u djelatnike, privlačenje novih stručnjaka, osnaživanje galenskoga laboratorija i brendiranje vlastitih proizvoda.

- Već smo danas među najpoželjnijim poslodavcima, ali ja priznajem samo prva mjesta. To možemo postići ulaganjima u struku, u magistre i njihovo stručno znanje te poboljšanje materijalnih uvjeta, ali i ulaganjem u vizualni identitet. Uistinu želim da postanemo najpoželjniji poslodavac na istoku Hrvatske i da u farmaceutskom poslovanju budemo broj jedan u svih pet slavonskih županija. U konačnici to znači i da naši pacijenti dobiju najbolju uslugu upravo u našoj ustanovi - naglašava ravnatelj Barukčić.

U Ljekarnama srce napominju kako u ovom trenutku nemaju problema sa stručnim kadrom, ali već u 2020. velik broj magistara farmacije odlazi u mirovinu. To znači intenziviranje napora u privlačenju mladih snaga.

- Trebaju nam ambiciozni mladi ljudi koji žele steći iskustvo radeći u pozitivnom okruženju otvorenom za nove ideje i napredak struke kako bi zamijenili magistre koji odlaze u mirovinu. Istina je da mladih magistara na tržištu rada, kada je istok Hrvatske u pitanju, nema viška, a dodatan je problem u tome što su jedina dva farmaceutska fakulteta u Hrvatskoj u Zagrebu i Splitu. Zato mi odmah dajemo stipendije studentima za studij farmacije u Zagrebu i Splitu u iznosu od 1500 kuna mjesečno, a nakon završetka čeka ih posao u našoj ustanovi - napominje Barukčić.

Kako bi pratili svjetske trendove u farmaceutskoj maloprodaji, u Ljekarnama srce uvelike rade i na vizualnom identitetu i modernizaciji svojih poslovnica.

- Trenutačno imamo 31 ljekarnu te laboratorij i zajedničke službe, a svake godine nastojimo obnoviti dvije-tri ljekarne. Tu uistinu pratimo svjetske trendove i primjenjujemo ih u našoj ustanovi. Što se tiče galenskoga laboratorija, tu smo također ambiciozni i planiramo se potpuno modernizirati te na tržište ići s novim proizvodima. Upravo se radi i na njihovu redizajnu, a u budućnosti će naši proizvodi biti izloženi na posebnim policama kako bi svi naši kupci mogli odabrati proizvode baš iz asortimana svojih ljekarni - zaključuje Barukčić.

Nefreteta Z. Eberhard
Redizajnirana i internetska stranica
Ove je godine osvježena i mrežna adresa http://www.ljekarne-srce.hr, koja nudi pregršt novih informacija o popustima i događanjima u trideset i
jednoj poslovnici Ljekarni srce. Tako je, osim informacija o proizvodima galenskoga laboratorija Ljekarni srce, Kartici vjernosti te promocijama i popustima, moguće pronaći i rubriku Savjetovalište, u kojoj magistri farmacije daju svoje stručne savjete. Tu su i podatci o svim poslovnicama Ljekarni s adresom i brojem telefona te adresom Facebookove stranice, ali i o dežurnim ljekarnama, kao i informacija o tome koji se lijekovi mogu izdavati bez recepta, a koji isključivo uz njega.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PROBLEMI U REISNEROVOJ 64

Nemaju tople vode, a ostali i bez majstora

2

PRIMARNA ZDRAVSTVENA ZAŠTITA

U Baranji nedostaje jedan, a u Osijeku tri ginekološka tima

3

U 2019. U OSIJEKU ROĐENO 1897 DJECE

Od biblijskih junaka do likova iz TV serija